BEKENDMAKINGEN NIET MEER IN DE BUS

Gemeentenieuws Haaren af te halen in dorpshuis

RENS VAN DEN ELSEN

Inwoners van Esch die graag de gemeentelijke openbare bekendmakingen van Haaren doorpluizen, krijgen deze sinds 1 januari niet meer in de bus. Zij moeten daarvoor naar dorpshuis De Es of het gemeentehuis in Haaren. Voorheen stonden de vergunningaanvragen en het gemeentenieuws in weekkrant De Meierij en later Stadsnieuws Tilburg. Deze kranten worden echter niet meer rondgebracht in Haaren en haar kerkdorpen.

In plaats van te publiceren in lokale kranten, heeft Haaren er nu voor gekozen om de bekendmakingen in bulletinvorm in de gemeenschapshuizen te leggen. ,,We hadden wel de intentie om de berichten in een krant te zetten, maar er komt er op dit moment geen een meer huis aan huis in alle dorpen. Dat het Stadsnieuws aangaf te stoppen in Haaren, kwam voor ons als een verrassing. We moesten dus op zoek naar een andere invulling zodat iedereen wekelijks de bekendmakingen tot zich kan nemen", aldus een woordvoerster van de gemeente Haaren. Zij geeft aan dat de bezorging van de weekkrant ook niet van een leien dakje ging.

DIGITAAL

De gemeente merkt dat steeds meer mensen aangeven de vergunningaanvragen per e-mail te willen ontvangen. ,,Maar een deel van onze inwoners leest ze liever op papier, daar moeten we rekening mee houden."

De gemeentelijke bekendmakingen liggen vanaf nu elke woensdagmiddag in De Es. Wie ze liever digitaal leest, kan zich melden via communicatie@haaren.nl.