Afbeelding
Foto:

What's Up, Ilja & Lotte?

Sporthal De Braken was dit weekend het toneel van enkele sportieve evenementen. Zo stonden vrijdag jeugdige voetballers van ODC, RKSV Boxtel, DVG, Irene en Essche Boys op het veld voor een potje zaalvoetbal. Het team JO11-1 van Essche Boys kwam 's middags in actie en maakte het spannend. Lotte Bergman en Ilja van de Sande (beiden 10 jaar) vertellen met een rood gezicht van de inspanning over het verloop van het voetbaltoernooi.

Jullie hebben net met 0-1 verloren van DVG. Jammer! Hoe zijn de andere wedstrijden gegaan? Lotte: ,,Ja dat is inderdaad jammer. We speelden wel goed, maar er werd achterin een fout gemaakt en dat zorgde meteen voor een doelpunt." Ilja: ,,Onze eerste wedstrijd tegen ODC hebben we met 4-1 gewonnen, de tweede speelden we gelijk. Ondanks dit verlies maken we nog wel kans om tweede te worden."

Wat is jullie tactiek? ,,Dat we altijd door blijven gaan, ook als we achter staan", vertelt Lotte. ,,Ja, we hadden in deze wedstrijd nog een grote kans op de gelijkmaker. Jammer dat die er niet in ging. Ik ga ook altijd op de doellijn staan om de ballen weg te halen bij hoekschoppen en vrije trappen", gaat Ilja verder.

Hoe hebben jullie je voorbereid op deze middag? Ilja: ,,Niet anders dan normaal. We hebben gewoon getraind."

Hoe vinden jullie het toernooi? In koor: ,,Leuk!",,We leren er veel van", zegt Lotte. ,,En je gaat ook beter voetballen", vult Ilja zijn teamgenoot aan.

Normaal spelen jullie op gras, nu in de zaal. Is dat anders voetballen? ,,Dat valt op zich wel mee. De bal rolt in de zaal sneller door dan op het gras, daar moeten we rekening mee houden", aldus Lotte.

Een paar dagen later vult trainer Martijn Bergman, tevens vader van Lotte, aan dat de laatste wedstrijd tegen RKSV Boxtel met 2-1 werd verloren. Helaas dus geen tweede plaats. ,,Maar het was een mooie wedstrijd en de kinderen hebben van de dag genoten."

t Ilja van de Sande en Lotte Bergman speelden vrijdagmiddag vier wedstrijden tijdens het jeugdzaalvoetbaltoernooi in sporthal De Braken. (Foto: Rens van den Elsen).