Proeven van allerlei gerechtjes in een aangename ambiance, dat kan op de eerste zondag van april in de tuin van SintLucas. (Foto: Gerard Schalkx).
Proeven van allerlei gerechtjes in een aangename ambiance, dat kan op de eerste zondag van april in de tuin van SintLucas. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

ELFDE EDITIE 'PROEFTUIN' OP EERSTE ZONDAG VAN APRIL

Vorkje prikken voor 'Achter de Regenboog'

Genieten van gastronomische pareltjes en ook nog twee goede doelen steunen. Dat kan op culinair festijn De Proeftuin. Het vindt plaats op zondagmiddag 5 april in de tuin van mbo-vakschool SintLucas aan de Burgakker.

Smaakmakers uit Boxtel en omgeving laten de bezoekers kennismaken met tongstrelende producten. Iedereen kan naar eigen wens gerechtjes proeven. Muntjes die ter plekke te koop zijn, dienen als betaalmiddel. Livemuziek omlijst de proeverij.

De organisatoren van De Proeftuin laten kinderen meedelen in de feestvreugde. Er zijn diverse leuke activiteiten zoals creatieve workshops en sportieve spelletjes. De ranjabar ontbreekt niet. Met de speciale Proeftuin-kinderkaarten kan de jeugd zelf lekkere hapjes uitkiezen.

BELLES AMIES

Dit jaar gaat de opbrengst naar twee goede doelen. De eerste is stichting Achter de Regenboog, die lotgenotenweekenden organiseert voor kinderen en jongeren in rouwsituaties, waarin zij leren om te gaan met het verlies van een dierbare. Een ander doel dat De Proeftuin sponsort is een lokaal project ter bevordering van de zelfredzaamheid van Eritrese vrouwen.

Zoals altijd neemt Lions Club Boxtel Belles Amies de organisatie van De Proeftuin voor haar rekening. De serviceclub bestaat uit 29 gedreven vrouwen die bijdragen aan de samenleving door het belangeloos opzetten van evenementen. De opbrengsten van deze evenementen gaan naar lokale culturele en maatschappelijke organisaties. Meer informatie is te vinden op de website http://www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.


ACHT BANANENDOZEN MET IN TOTAAL 15.000 SPAARKAARTEN

Zegeltjesactie Selissenwal steeds weer succesvol

MARC CLEUTJENS

De ondernemers van winkeliersvereniging Selissen hebben zaterdagmiddag de jaarlijkse decemberactie afgerond met de traditionele prijsuitreiking. In eetwinkel Select aan de Van Beekstraat werden 21 prijzen uitgereikt. ,,We organiseren de decemberactie nu al zo'n tien jaar en elke keer weer is deze een enorm succes", zegt winkeliersvoorzitter Bart van Roosmalen.

Het is een oer-Hollandse bezigheid: zegeltjes sparen, op een spaarkaart plakken en hopen op een leuke prijs. Het recept is ook in de wijk Selissenwal eenvoudig: elke vijf euro die wordt besteed in het wijkwinkelcentrum levert een zegel op, tien keer plakken betekent een volle kaart. ,,Klanten doen elk jaar massaal mee", weet Van Roosmalen. ,,Wie in december


Repair café Het Goed

Transitie Boxtel en Het Goed houden zaterdag 11 januari van 12.00 tot 15.00 uur een Repair Café in de kringloopwinkel aan de Industrieweg 6. Het draait allemaal om minder weggooien en zelf dingen te leren repareren. De reparateurs en naaisters staan klaar om gratis bijvoorbeeld kleine meubels, fietsen, lampen, speelgoed en elektrische apparaten te repareren. De 'drill-doctor' slijpt boortjes vanaf 3 millimeter én schaatsen.

niet alle spaarkaarten vol heeft, bewaart ze gewoon voor volgend jaar."

GEEN LEEGSTAND

Bijna alle ondernemers in het winkelhart van Selissenwal doen mee aan de decemberactie en stellen graag leuke prijzen beschikbaar.

,,Ons wijkwinkelcentrum is springlevend", constateert de winkeliersvoorzitter tevreden. ,,We zien af en toe wel wat verloop en twee zaken kregen het afgelopen jaar een nieuwe eigenaar. Maar er is geen leegstand. Ondernemers vestigen zich graag in Selissenwal en klanten vinden het fijn om hier te winkelen."

Van Roosmalen was met alle collega-ondernemers ook dit jaar verrast door de grote deelname aan de decemberactie. ,,Kort voor de trekking vulden we pakweg acht bananendozen met volle spaarkaarten. Ik schat dat we dit jaar zo'n 15.000 volle exemplaren hebben."

De volgende 21 winnaars werden verrast met diverse prijzen van de winkeliers van Selissenwal.

Spellenpakketten: families Van Son, Kloks, Cijffers, Verhoeven. Klok: familie Haarmeijer. Kappersbon Ciseaux: familie Poirters. Reischeques: families Van Zon en Bouwman. Radio: familie Van den Aker (Esch). Bakkersbon Gillis: familie Smit (Esch). Kappersbon Puur: familie Van der Steen. Barbecue: familie Voets. Drogisterijpakketten Trekpleister: families Smetsers en Hazenberg. Step: familie Hazenberg. Cadeaucheque Plus Van der Horst: familie Van de Laak. Stofzuiger: familie Langerwerf. Kledingbon: familie Smetsers. Televisietoestel: familie Berkers. Fiets: familie Van der Meijden.

De winnaars van de decemberactie van winkeliersvereniging Selissen poseren met hun prijzen in eetwinkel Select. (Foto: Bart van Roosmalen).