Subsidie voor verduurzamen van woningen

De gemeente Boxtel heeft een subsidie van 347.327 euro binnengehaald om huiseigenaren te stimuleren tot het nemen van energiebesparende maatregelen. De bijdrage is afkomstig van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gedurende dit hele jaar worden verschillende acties opgezet, variƫrend van informatiebijeenkomsten tot energiebesparingsonderzoeken. Verder denkt de gemeente aan het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Daarnaast wordt de subsidie benut om advies aan huiseigenaren over energiebesparende maatregelen van te bekostigen.


Politieke cursus
Verken je gemeente
helemaal volgeboekt

Politieke partij Combinatie95 start dit jaar opnieuw met de cursus Verken je gemeente. Alle veertig plekken zijn inmiddels volgeboekt.

Deelnemers krijgen een inkijkje in de manier van werken in de Boxtelse gemeenteraad, andere openbare bestuursorganen en aanverwante organisaties.

De partij maakte deze week bekend welke gastsprekers onder meer bereid zijn gevonden om een van de avonden een voordracht te houden. Het zijn Annemarie Spierings (provinciebestuurder D66), Han van der Heijden (teamchef politie), watergraaf Erik de Ridder (De Dommel), Rob Dekker (woonstichting Joost) en Jan Simons (directeur sociaal werkbedrijf WSD).


Kerstbomen inleveren brengt goed geld op

Wie woensdag 8 januari tussen 13.00 en 15.30 uur zijn kerstboom inlevert bij een van de veertien inzamelpunten in de gemeente Boxtel, verdient vijftig eurocent per spar. Iedereen mag maximaal vijftig kerstbomen brengen.

Inzamelplaatsen: Boxtel: Hoek Keizerstraat/Van Randerodestraat, Van Beekstraat bij de glascontainers, hoek Corpus/Van der Voortweg, Breukelsplein, hoek Koppel/Duinendaal bij de glasbak, gemeenschapshuis De Rots, Hendrik Verheeslaan tegenover de Populierenlaan, Beneluxlaan nabij Dommeloord, De Beukums tegenover basisschool De Beemden, hoek Newtonplein/Edisonstraat, Munsel bij De Voetboog. Lennisheuvel: gemeenschapshuis Orion. Liempde: Akkersrijt ter hoogte van huisnummers 26-28-30 en de kiosk in het Concordiapark.