Dieter van der Westen (midden) is een bekende in Podium Boxtel. Tijdens de Culturale trad hij in september met de band Kasba succesvol op. (Foto: Paulus Aarts)
Dieter van der Westen (midden) is een bekende in Podium Boxtel. Tijdens de Culturale trad hij in september met de band Kasba succesvol op. (Foto: Paulus Aarts) Foto: Paulus Aarts

Dieter van der Westen keert terug in Podium

Hij stond vorig jaar jaar tijdens de Culturale in Podium Boxtel met een andere band: Kasba. De Nederlands-Marokkaanse formatie (hoofzakelijk bestaande uit Boxtelaren) werd destijds in september lyrisch ontvangen. Dieter van der Westen keert zaterdag 1 februari terug in Boxtel, nu met zijn eigen band.

Het vorig jaar gepresenteerde album Me and you van Van der Westen en diens band werd goed ontvangen. 'Een koesterplaat' oordeelde muziekblad OOR. Het bluesmagazine zou het niet verbazen als het album hoge ogen zou gooien in de Verenigde Staten.

Tijdens zijn optreden kunnen luisteraars een eigenzinnige mix van Americana, folk en wereldmuziek verwachten. Die eerste twee muziekstijlen weet hij door zijn ervaring als muzikant en bandleider bij Kasba, op eigenzinnige wijze te vermengen met Noord-Afrikaanse ritmes en melodieën. Me and you bereikte de nummer 13 positie in de European Americana Chart.

De band van Van der Westen treedt sinds twee jaar op. Naast hijzelf, spelen ook broer Eric (contrabas), Aron Raams (elektrisch gitaar), Gijs Anders van Straalen (drums), Joost Abbel (dobro en banjo) en Mirte de Graaff (viool) in de formatie. Kaarten à 17,50 euro zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij de voorverkoopadressen Hebbes (Markt) en Marimba (Van Beekstraat).