DC kon in de kwartfinale nog zegevieren tegen Wilhelmina Boys, onder meer dankzij de inzet van Sjoerd van Lokven. Foto: Hans Verberk).
DC kon in de kwartfinale nog zegevieren tegen Wilhelmina Boys, onder meer dankzij de inzet van Sjoerd van Lokven. Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE VOETBALLERS BEREIKEN HALVE FINALE MEIERIJCUP

ODC kan zaaltitel niet prolongeren

Het is de Boxtelse voetballers van ODC niet gelukt om de Meierijcup opnieuw te winnen. De tricolores legden het zaterdag in de halve finale met 5-0 af tegen Best Vooruit. Die ploeg verloor de eindstrijd uiteindelijk van 'gastheer' SCG '18; het toernooi werd gespeeld in sportzaal Theereheide in Sint-Michielsgestel.

Met Lex van den Biggelaar en Joep van der Meijden in de lappenmand, moest ODC enkele vaste krachten tijdens het prestigieuze regionale zaalvoetbaltoernooi missen. Zij werden echter goed vervangen: de Boxtelse ploeg kwam nog knap door de eerste ronde en kwartfinale, waarin werd gewonnen van Wilhelmina Boys uit Best. Maar de andere club uit die plaats, Best Vooruit, bleek te sterk voor de Boxtelaren. De halve finale van zaterdag werd met 5-0 verloren, nadat de tegenstander al vroeg in de wedstrijd op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

De Meierijcup duurde ruim een week en ging vrijdag 20 december van start. Op de eerste wedstrijddag begon de poule van ODC, waarin ook DVG aantrad. De rood-gele formatie behaalde in 2017 nog de finale, maar bleef deze keer hangen in de poulefase. De onderlinge zaalderby tussen beide clubs bleef overigens onbeslist: 2-2.

Ook zouden streekgenoten Essche Boys en Irene uit Gemonde deelnemen aan het toernooi, dat ruim 3.500 bezoekers trok. Beide clubs zegden echter af.

p ODC kon in de kwartfinale nog zegevieren tegen Wilhelmina Boys, onder meer dankzij de inzet van Sjoerd van Lokven. (Foto: Hans Verberk).


Receptie Merletten

Tennisvereniging De Merletten uit Boxtel bestaat een halve eeuw. De in 1970 opgerichte club viert haar gouden jubileum onder meer met een officiƫle receptie in het tennispaviljoen van park Molenwijk. Die wordt gehouden op zondag 12 januari van 16.00 tot 18.00 uur. Leden en oud-leden kunnen zich aanmelden via e-mail: 50jaar@ltvdemerletten.nl. In juni is er nog een feestweekend en voor de jeugd is er een speciale kleurplaat gemaakt.

Tafeltennis Taverbo

Tafeltennisvereniging Taverbo-Sabo houdt zaterdag 18 januari haar clubkampioenschappen in het thuishonk aan de Voetboog 18. Een week daarna begint de competitie weer. Het toernooi begint om 11.00 uur, deelname is gratis. Clubleden kunnen zich aanmelden via e-mailadres toernooicommissie@taverbo.nl of via een appje naar 06-47 87 16 01.

Kaarten VV Irene

Kaartspelers halen morgen, vrijdag 3 januari hun hart op bij voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. In de kantine begint om 20.00 uur een rik- en jokeravond. Deelname kost 2,50 euro, te voldoen bij aanvang.

Lennisheuvel Dubbel

Het Lennisheuvel Dubbel-toernooi vindt zaterdag 25 januari plaats vanaf 19.30 uur in sportcomplex De Braken in Boxtel. De toernooileiding houdt rekening met de speelsterktes bij het indelen van de wedstrijden. Inschrijven is mogelijk via: tennistoernooi.lennisheuvel@gmail.com.

DVG'er Sander van de Ven en Tijn Boons van ODC strijden om de bal. Op de eerste dag van strijd om de Meierijcup, hielden beide teams elkaar in evenwicht. Het werd 2-2. (Foto: Hans Verberk).