Gemeentenieuws: herzie besluit (3)

Open brief aan college van B en W:

Tot mijn grote verbazing las ik in de laatste aflevering van weekblad Brabants Centrum uw mededeling dat voortaan de gemeenteberichten alleen nog in huis-aan-huisblad De Meierij worden vermeld. Ik vraag me af of u zich heeft gerealiseerd dat er nogal wat mensen in Boxtel wonen, die vanwege duurzaamheidsredenen een sticker op hun brievenbus hebben waar 'Nee-Nee' op staat. Die wordt nota bene door uw eigen gemeentelijke instantie verspreid. En die sticker betekent dat men geen gratis en ongevraagd drukwerk in zijn/haar brievenbus wil hebben om geen overbodig papier te moeten weggooien.

Als reden wordt slechts een openbare aanbesteding vermeld. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hierover niet goed is nagedacht. Natuurlijk kan een kwaliteitsblad met personeel dat goed geschoold is en volgens een cao wordt betaald niet concurreren met een gratis blaadje dat het vooral van veel commerciële reclame moet hebben. Dat is dan volgens mij geen eerlijke aanbesteding geweest met ons gemeenschapsgeld.

Ik zou u daarom vriendelijk, maar zeer dringend willen vragen dit besluit nog eens goed te bekijken. Een flink deel van onze Boxtelse bevolking raakt op deze manier verstoken van uw informatie. U gaat ons toch niet dwingen om ongevraagd drukwerk te accepteren? Ik zie met belangstelling uit naar uw antwoord.

        MARIANNE JUFFERMANS


Gemeentenieuws: herzie besluit (2)

Kort voor kerst komt de gemeente Boxtel met de onzalige beslissing om de gemeenteberichten weg te halen bij het Brabants Centrum.

Het Brabants Centrum is een serieuze krant die midden in de Boxtelse gemeenschap staat waar men zich bewust op abonneert. Gezien de hoge dekkingsgraad wordt het BC enorm gewaardeerd en zijn de abonnementskosten geen punt. Dit in tegenstelling tot De Meierij die een hoge dekking heeft omdat die ongevraagd in de brievenbus valt, tenzij men een nee-neesticker op de brievenbus heeft.

Toen we nog geen sticker op de brievenbus hadden, noemden wij dat soort huis-aan-huiskranten 'oud papier'. Ongelezen gingen ze de papierbak in naast de brievenbus. Dit gebeurt waarschijnlijk op meer plaatsen waar men niet de moeite heeft genomen een nee-neesticker te plakken. Willen wij de gemeenteberichten blijven lezen dan moeten we die sticker verwijderen en wordt de berg oud papier nog groter. Niet echt wenselijk voor een gemeente die zich graag groen noemt.

Kortom gemeente, kom terug op dit onzalige besluit en zet de gemeenteberichten in een krant die wordt gelezen!

        JAN DE HOOGH,

        KARIN VAN LEEUWEN

        EN BERT SCHELLEKENS


Kort Nieuws

Kindcentrum Gemonde

Gemonde heeft al enige tijd een kindcentrum. Dit bestaat uit 't Berenhuis, buitenschoolse opvang Bolderburen en basisschool Sint-Lambertus en draagt de naam Kindcentrum Gemonde. Die dekt de lading, maar is niet heel creatief. Daarom is de organisatie op zoek naar een creatievere naam. Daarvoor is een prijsvraag uitgeschreven. Maandag 6 januari worden de naam én het logo bekendgemaakt.