De sociale speelgoedactie van drie Boxtelse ondernemers leverde duizenden presentjes op voor de Boxtelse kinderen. (Foto: Gerard Schalkx).
De sociale speelgoedactie van drie Boxtelse ondernemers leverde duizenden presentjes op voor de Boxtelse kinderen. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

GRATIS PRESENTJES VONDEN GRETIG AFTREK IN RECHTERSTRAAT

Duizenden cadeaus door speelgoedactie

PÅL JANSEN

Vrolijke kerstliederen klonken zaterdag in de Rechterstraat uit de mond en gitaar van Leo de Vlieger. De troubadour zag ondertussen meerdere malen de kerstman in een arrenslee voor zijn neus voorbij trekken met daarin vrolijke gezichten, terwijl achter hem de sociale speelgoedwinkel bomvol mensen stond. De actie van ondernemers Natasja Willems (van Natasja Fashion), Yasmine Melis (Sigarenmagazijn Voets) en Leonie Smits (lunchroom De Deugniet) bleek een schot in de roos: duizenden cadeaus werden gratis uitgedeeld.

Ieder kind één cadeau, zo was afgesproken. Dit om te voorkomen dat mensen met karrenvrachten vol speelgoed naar huis trokken en mensen die wat later kwamen, met lege handen zouden staan. Maar veel kinderen vonden de voorbije kerstdagen toch wat extra presentjes onder de kerstboom: mensen schonken duizenden cadeaus en wat is leuker om te vullen dan een kinderhand, wisten de organisatoren.

EXPLOSIE

De sociale speelgoedwinkel werd enkele weken geleden als initiatief opgezet door Willems, Melis en Smits. Iedereen kon presentjes insturen die vervolgens gratis werden uitgedeeld aan kinderen in gezinnen met een smalle beurs. Die doelgroep mocht al op woensdag en donderdag komen 'shoppen', maar er werd enorm gul gegeven. Niet alleen inwoners, maar ook bedrijven droegen massaal bij. Door de explosie van giften was zaterdag iedereen welkom om cadeaus te ontvangen.

Naast muziek, de kerstman en de arrenslee, bakten en versierden kinderen pannenkoeken dankzij inzet van Hema. Ook konden bezoekers er een warme chocolademelk krijgen. Het geheel bleek een succes en het pand, waarin voorheen drogisterij Etos was gevestigd, puilde gedurende de dag uit van mensen.

De organisatoren waren in hun nopjes met het succes. ,,We hebben genoten van al die blije kinderen", reageerde Willems op Facebook.