Kerstkoor Boxtel, onder leiding van Leo Spoor uit Schijndel, zet de traditie voort die vorig jaar leek te verzanden toen het Projectkoor opgeheven werd. (Foto: Gerard Schalkx).
Kerstkoor Boxtel, onder leiding van Leo Spoor uit Schijndel, zet de traditie voort die vorig jaar leek te verzanden toen het Projectkoor opgeheven werd. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

JONGE HARPISTE OOGST BEWONDERING IN SINT-PETRUSBASILIEK

Kerstkoor beleeft glansrijk debuut

Jan Hermens

,,Harpiste Liselotte de Nooijer stal alle harten", vertelt Frans Peijnenburg. Hij is voorzitter van Kerstkoor Boxtel. Dit gezelschap zette de optredens tijdens de feestdagen voort die vorig jaar dreigden te verdwijnen toen Projectkoor Boxtel stopte. Zaterdag traden de gelegenheidszangers op in de Sint-Petrusbasiliek.

Peijnenburg kijkt tevreden terug op de uitvoering. ,,Er was voldoende belangstelling en het concert verliep goed. We hebben veel positieve reacties ontvangen. Liselotte de Nooijer is pas vijftien en speelde prachtig harp. Vanuit het conservatorium had ze de tip gekregen meer podiumervaring op te doen. Dat is wel gelukt."

Saxofoonensemble Saxpertise uit Sint-Michielsgestel maakte indruk met jazzy vertolkingen van kerstmuziek. Tommy van Doorn toonde zich als altijd een meester op het orgel. Dirigent Leo Spoor had de muzikale leiding in handen.

HALFJAAR

Peijnenburg: ,,We hebben een halfjaar naar de uitvoeringen toegewerkt, eind augustus begonnen de repetities. Er was uiteraard tijd nodig om aan de dirigent te wennen en de koorleden moesten op elkaar ingespeeld raken. Het koor bestond uit mensen die in voorgaande jaren al meezongen tijdens de kerstconcerten van het Projectkoor, maar ook uit nieuwe vocalisten."

Driemaal trad het Kerstkoor op: twee keer in Boxtel en één keer in Schijndel. ,,Nu zit het er weer op voor een jaar", aldus Peijnenburg. ,,Eind januari volgt een evaluatie, dan bekijken we welke mensen ook in 2020 willen zingen. Het is de bedoeling de kerstconcerten voort te zetten."

p Kerstkoor Boxtel, onder leiding van Leo Spoor uit Schijndel, zet de traditie voort die vorig jaar leek te verzanden toen het Projectkoor opgeheven werd. (Foto: Gerard Schalkx).