Voor het veertigste jaar in successie organiseert de Ducktownband haar nieuwjaarsconcert. Voor het eerst niet op 1 januari, maar op zaterdagavond 4 januari. (Foto: Peter de Koning).
Voor het veertigste jaar in successie organiseert de Ducktownband haar nieuwjaarsconcert. Voor het eerst niet op 1 januari, maar op zaterdagavond 4 januari. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning).

VETTE OLIEBOLLENFESTIJN

Ducktownband treedt op met rockband Streamz

The Ducktownband en de band Streamz slaan de handen ineen voor het Vette Oliebollenfestijn. Voor het eerst in veertig jaar houdt de Boxtelse muziekkapel haar nieuwjaarsdagconcert niet op de eerste dag van het jaar. Zaterdagavond 4 januari is publiek welkom in partycentrum De Comsche Hoeve.

Een link is er eenvoudig te vinden tussen The Ducktownband en Streamz. Niet zozeer op muzikaal vlak. De Boxtelse blaaskapel heeft een sterke hang naar carnavalsnummers (hoewel zij ook hedendaagse popmuziek opvoert), terwijl Streamz zich heeft toegelegd op rock. Wel is er een carnavaleske link tussen de twee muzikale clubs: de Boxtelse rockband heeft namelijk voormalig prins Donald V, oftewel Christian van Zogchel, in haar gelederen.

AFWISSELEND

,,Veel muziek van ons is totaal iets anders dan wat Streamz doet. Alles passeert dus de revue", aldus organisator Anne van der Ven van The Ducktownband. Mede-organisator Koen van de Braak vult aan: ,,Van Happy New Year van Abba tot aan een wals, rock, ballades en happy hardcore." Niet alleen verzorgen de twee muziekgroepen afwisselend optredens, ook voeren zij een aantal nummers samen uit.

Het Vette Oliebollenfestijn op 4 januari start om 20.00 uur in De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat 46b. Entree is gratis.

Muzikanten die interesse hebben om mee te komen spelen in The Ducktownband, kunnen zich aanmelden via e-mail: ducktownband@gmail.com.

(t Foto: collectie Streamz).

Afbeelding