VOORZITTER BLIJ MET SUCCES VAN ACTIE

Mensen geven massaal aan de Voedselbank

RENS VAN DEN ELSEN

Voorzitter Arjen Witteveen van de Voedselbank Boxtel, Sint-Michielsgestel, Haaren en Sint-Oedenrode is tevreden over het verloop van de decemberactie. Begin van deze maand stonden tientallen vrijwilligers te posten bij supermarkten om houdbare producten in te zamelen voor de cliënten. Dat bleek ook dit jaar wederom een succes.

Zo werden er in Boxtel ruim tweehonderd kratten vol spullen opgehaald, een groei van 25% ten opzichte van vorig jaar. Maar ook bij de supermarkten in Sint-Michielsgestel (tweehonderd kratten), Sint-Oedenrode (250) en Haaren (vijftig) kwamen veel producten binnen. Al met al genoeg om de cliënten van de voedselbank de komende weken, maar ook rond de feestdagen, van voldoende en gevarieerd eten te voorzien.

STIJGING

Daarnaast deden ook woonstichting Joost, het Rabobank datacenter, Zorggroep Elde Maasduinen en diverse scholen uit de regio een duit in het zakje. Hiermee werden nog eens 75 kratten binnen gehaald en een kleine tweehonderd gevulde tasjes. Dat bracht het totaalaantal tot nu toe op 762 kratten. ,,Al met al een stijging van zo'n 30%, fantastisch toch", aldus Witteveen.

Hij wil dan ook iedereen bedanken die een helpende hand heeft geboden bij het ophalen van de spullen, het posten bij de supermarkten en het sorteren van alle producten. ,,Zonder hen was het niet zo'n groot succes", aldus de voorzitter. ,,Maar met alle gulle gevers zijn we erg blij", voegt hij er aan toe.

INLEVEREN

Schenken is nog steeds mogelijk. Nog tot het einde van deze decembermaand kunnen mensen soep uit blik, pasta, koffie, rijst of andere houdbare producten afgeven op vijf verschillende locaties in de gemeente Boxtel. Namelijk bij de SNS Winkel in de Rechterstraat, Schoenmakerij Bas in winkelcentrum Oosterhof en Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in de wijk Selissenwal. In Liempde kan iedereen spullen brengen naar drogist Bewust Beter aan het Raadhuisplein en inwoners van Lennisheuvel die graag een gift willen doen, kunnen daarvoor terecht bij eetcafé Meneer Klaver.