JANUARI: Biljartvereniging Den Herberg uit Liempde hield een biljartmarathon om geld in te zamelen voor de Roparun. Ruim dertig uur lang werd het blauwe laken bezet. Ook wereldkampioen Dick Jaspers steunde het initiatief en schonk een gesigneerd setje biljartballen voor de loterij.
JANUARI: Biljartvereniging Den Herberg uit Liempde hield een biljartmarathon om geld in te zamelen voor de Roparun. Ruim dertig uur lang werd het blauwe laken bezet. Ook wereldkampioen Dick Jaspers steunde het initiatief en schonk een gesigneerd setje biljartballen voor de loterij. Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Sportief jaaroverzicht 2019

Foto's: Hans Verberk, Vic Geerlings,
Pål Jansen, Peter de Koning,
Bas van den Biggelaar, Menteam Van Aarle.

JANUARI: Klaas Groenen uit Boxtel werd  Nederlands kampioen veldrijden bij de amateurs. Een topprestatie. Groenens wieg stond in Sint-Michielsgestel, waar ook sportheld Richard Groenendaal vandaan komt. De jonge veldrijder maakte de overstap naar de eliteklasse.
MAART: Boxtelaar Frans van Beers vierde zijn tachtigste verjaardag op de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. De vitale senior had de gigant al vaker beklommen.
MAART: Exact drie jaar na de sterfdag van Johan Cruijff hield Boxtelaar Rien van Doleweerd een herdenking voor de grootste voetballer die ooit op de Nederlandse velden rondliep. Onder andere de vermaarde oud-keeper Jean-Marie Pfaff was erbij in Boxtel.
JUNI: De Boxtelse zusjes Blaislie (toen 13) en Albegina (toen 15) Kleijzen fietsten naar de top van de Mont Ventoux. Ze deden mee aan een groepsproject van De La Salle.
JULI: Menteam Van Aarle uit Gemonde sleepte in Schijndel het kampioenschap in de wacht. Koen van Aarle, zijn vrouw Karin en paard Darwin deden dat in de klasse Z in regio Zuid. Daarmee waren zij kampioen van de provincies Noord-Brabant, Limburg en Zeeland.
NOVEMBER: Judo-topper Roy Meyer gaf een clinic in Liempde. De beer van 120 kilo leerde de jeugd de fijne kneepjes van de sport.
JUNI: Essche Boys had reden tot juichen. Het eerste elftal promoveerde weer terug naar de vierde klasse, na een jaar afwezigheid. In Schijndel werd tegenstander OSC '45 verslagen met 3-1.
JUNI: Groot feest bij DVG in Liempde. Promotie naar de derde klasse. Daarvoor mochten de handen gerust de lucht in. Deze laatste wedstrijd werd gespeeld in Helvoirt, maar was uiteindelijk om des keizers baard. Want om alle plekken op te vullen promoveerde ook tegenstander Gudok. Positief punt was dat DVG wel wist te winnen. Het werd 3-1 voor de Liempdenaren.
DECEMBER: De vrouwen van Blox werden winterkampioen, ze wonnen wedstrijd na wedstrijd. In de Dungense sporthal De Misse werd gewonnen van HLB. Daarmee werden de volleybalsters al in het voorlaatste duel winterkampioen.