JANUARI: De herinrichting van de Markt leidde tot verwarring en politieke vragen. Gedurende het jaar bleef het plein regelmatig onderwerp van discussie.
JANUARI: De herinrichting van de Markt leidde tot verwarring en politieke vragen. Gedurende het jaar bleef het plein regelmatig onderwerp van discussie. Foto: Peter de Koning

Jaaroverzicht Boxtel 2019

Foto's: Peter de Koning, Albert Stolwijk,
Gerard Schalkx, Bas van den Biggelaar,
Henk van Weert, Jan Hermens.

JANUARI: Voor een symbolisch bedrag droeg ProRail het Duits Lijntje over aan de gemeenten Boxtel en Meierijstad. Ooit reden keizers en tsaren over deze treinverbinding. Die tijd is definitief voorbij.
MAART: Oud-Boxtelaar Wouter Hardy componeerde en produceerde het Nederlandse songfestivallied van 2019. Niemand kon in maart al voorzien dat dit nummer de wedstrijd zou winnen.
HELE JAAR: Varkensslachterij Vion kondigde een forse uitbreiding aan die gepaard gaat met een investering van 35 miljoen en de komst van zeshonderd medewerkers naar Boxtel. Vion hield het hele jaar de gemoederen bezig, met name vanwege stankoverlast.
APRIL: Een gat in de Markt. Letterlijk. Het plaatsen van staanders voor vlaggenmasten ging niet helemaal goed.
FEBRUARI: De Rechterstraat én Natasja Fashion stonden even op z'n kop door de komst van hiphopproducer Esko. Reden was het filmpje over 'Huts-kleding' dat eigenaar Natasja Willems online zette.
FEBRUARI: Het voormalige postsorteercentrum aan de Fellenoord werd gesloopt. Het ooit nog bekroonde pand maakte plaats voor een gloednieuwe Aldi.
HELE JAAR: De al jaren gewenste renovatie van winkelcentrum Oosterhof werd een hoofdpijndossier. Strijdpunt was de uitbreiding van supermarkt Jumbo. Op dit moment is er nog geen definitieve oplossing bekend.
MAART: Rick de Jong van CV Gin Verstand ging tijdens de Grote Eendentrek, de Boxtelse optocht op carnavalszondag, op de knieën voor zijn Silvia. Ze zei 'ja'.
APRIL: Hilde van den Broek werd de eerste vrouwelijke schutterskoning van het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris.