Afbeelding
Foto: Peter de Koning

2020 START MET FRISSE DUIK IN LANGSPIER

Uitdaging voor bikkels zonder angst voor water

Wie het jaar 2020 een frisse start wil geven, kan zich op Nieuwjaarsdag, dinsdag 1 januari in recreatieplas De Langspier storten.

Buurtsport Boxtel organiseert de nieuwjaarsduik in samenwerking met medewerkers van de plaatselijk zwemplas aan de Molenwijkseweg. Daar klinkt om 12.00 uur het startsein. Inschrijven kan via e-mail: aanmelden@buurtsportboxtel.nl of ter plekke vanaf 11.30 uur. Deelnemers moeten minimaal in het bezit zijn van zwemdiploma A. Na de duik is er warme chocolademelk voor de dappere durfals.

p Vorig jaar renden bijna honderd bikkels het water in, waaronder twee redacteuren van deze krant. Het was toen relatief zacht weer. Ook nu is de watertemperatuur mogelijk weer relatief hoog doordat het nog nauwelijks gevroren heeft. (Foto: Peter de Koning).


KADERBILJARTERS DELVEN ONDERSPIT

't Wapen van Liempde komt een puntje te kort

De kaderbiljarters van 't Wapen van Liempde/Regiobank leden vorige week thuis tegen VOP/De Witte Hoeve de kleinst mogelijke nederlaag: 4-5. Er werd wisselvallig gespeeld: verschillende wedstrijden sloegen na een paar beurten compleet om.

Harm van de Laar en zijn tegenstander begonnen wat moeizaam. Daarna sloeg de Liempdenaar een gaatje om vervolgens stil te vallen. Daardoor kwam zijn tegenstander weer in de race. Uiteindelijk wist Van de Laar na 24 beurten alsnog de winst binnen te slepen.

Ton Rovers was goed geconcentreerd en won afgetekend. Zijn tegenstander worstelde veel met zichzelf. Na elf beurten, met 15.45 gemiddeld en een mooie hoogste serie van 53, was de buit binnen.

STRAATLENGTE

De wedstrijden van Henry van Dijk en Martien van den Tillaart verliepen min of meer identiek. Van Dijk begon redelijk goed, had na vijf beurten 75 caramboles gescoord en stond ver voor. Echter, in de zesde en zevende beurt maakte zijn tegenstander tweemaal een serie van 43 en in de negende beurt was hij aan de finish.

Van den Tillaart stond na drie beurten al op 75 caramboles en lag een straatlengte voor op zijn tegenstander. Hij viel toen wat stil, zijn tegenstander liep in en ging zelfs over de score van de Liempdse speler heen om vervolgens met de zege aan de haal te gaan.

LIBRE

Het eerste libreteam verloor met 25-27 van Krijt op Tijd 1 uit Veghel. Leo van Erp won zijn partij met een gemiddelde van 3.63. Leo van Hastenbergs moyenne was 9.15, goed voor negen punten.

De biljarters van het tweede libreteam verloren de thuiswedstrijd tegen De Kruiskamp 1 uit 's-Hertogenbosch met 24-27. Patrick Sterrenburg won zijn wedstrijd. Cor van Beers verloor, maar speelde alsnog 3.38 gemiddeld.

Het derde libreteam klopte Krijt op Tijd 2 uit Veghel ruimschoots: 27-19. Johan van der Ven biljartte goed en won met een mooi gemiddelde van 3.33. Invaller Peter van Lierop speelde een sterke partij en won na achttien beurten, met een moyenne van 5.00 en een hoogste serie van 24.

De hoogste series werden dit keer gemaakt door Rovers en Van den Tillaart met ieder 53 caramboles.


Driebanders van
't Ivoor verliezen

Het team 't Ivoor 1 driebanden klein bleek vorige week in Schijndel niet sterk genoeg voor De Kikvorsch 2.

Theo van Dongen startte sterk met een openingsserie van drie caramboles tegen Peter Doorenbosch. Tot beurt veertig had Van Dongen een comfortabele voorsprong, daarna werd het verschil snel kleiner. Hij won toch met 19-17. Roland Kanters speelde gelijk tegen Henk Goettsch: 21-21. Cor van Beers en Henk van Houtum voerden een interessante strijd. De Schijndelaar maakte in beurt negentien een serie van zes caramboles, daarna volgden er nog drie series van drie. Hij won met 29 tegen negentien punten waarmee De Kikvorsch 2 won: 28-27.

Overige uitslagen week 51

Librecompetitie

Krijt op Tijd 4 - 't Ivoor 2        25-25

Wapen van Eerschot 2 - 't Ivoor 3        29-25

't Ivoor 4 - Rio Bar 1        30-16

Dagcompetitie libre

NAL 5 - 't Ivoor 1        40-27

't Ivoor 2 - VOP 1        33-36

NAL 2 - 't Ivoor 3        31-40

De Baarzen 2 - 't Ivoor 4        26-40

't Ivoor 5 - De Haarstek 3         38-31

't Ivoor 6 - NAL 7        27-27

NAL 8 - 't Ivoor 7        30-24

't Ivoor 8 - Hopbel 3        26-28

Hazelaar 5 - 't Ivoor 9        22-27

Afbeelding