MEI: Een groot drugslab werd opgerold aan de Savendonksestraat in Liempde. Onder andere een man (61) uit Liempde werd opgepakt.
MEI: Een groot drugslab werd opgerold aan de Savendonksestraat in Liempde. Onder andere een man (61) uit Liempde werd opgepakt. Foto: Gerard Schalkx

Jaaroverzicht Liempde 2019

Foto's: Pål Jansen, Gerard Schalkx, Albert Stolwijk, Lars van den Akker, Jan Hermens.

APRIL: Een heus Liempds partizanenleger verdedigde tijdens de Boeremèrt op tweede Paasdag het Broekegangske. Gewonden vielen er niet.
JUNI: Een informatieavond over woningbouwproject Roderweg-Hamsestraat werd druk bezocht. Er werden in 2019 belangrijke stappen gezet naar nieuwe woningen in Liempde.
FEBRUARI: Mario Knoops en Louis van de Wiel meldden namens Rolstoelvriendelijk Liempde dat automobilisten parkeerden op de voor rolstoelers bedoelde paden, onder andere in de Kerkstraat.
JULI: Liempdenaren namen de spade ter hand om in eigen bodem te zoeken naar vondsten uit het verleden. Archeologieproject Care vindt in 2020 nogmaals plaats.
AUGUSTUS: Tijdens de Jeugdvakantieweek Liempde vermaakten de kinderen zich opperbest. Er verrezen ineens twintig 'woningen' in het dorp. Die stonden er echter maar tijdelijk.
JUNI: Op initiatief van Kim van der Steen (links), Ine van Gestel (midden) en José van de Langenberg (rechts) werd De Vlaswiek - verzorgingshuis voor dementerende senioren - 'beleefbaarder' met fotostickers.
NOVEMBER: Het boek 'Gerard Schalkx, onze dorpsfotograaf. Zestig jaar fotografie in Liempde en Het Groene Woud' verscheen. Bovendien was er een foto-expositie in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd.
MEI: Bewoners van de Dennendreef waren dolblij. De straatprijs van de Postcodeloterij viel op hun buurt. Zij gingen ervandoor met prijzen variërend tussen de 12.500 en 50.000 euro. Onder meer door de familie Brands, die en passant ook een BMW won, werd vol ongeloof gereageerd.
DECEMBER: Wie van kerststalletjes houdt, kon 14 december al terecht in Liempde. waar in het hele dorp 260 exemplaren staan opgesteld. De Kribkesroute duurt tot en met 6 januari.