Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

LICHT VOOR WOUTERTJE KABOUTERTJE

Led-lampjes branden in Liempdse lampionnen

Buiten is het donker, maar in Liempde fonkelen lichtjes. Zaterdag 4 januari rond 17.00 uur verzamelen de deelnemertjes aan de lampionnenoptocht van Liemt-Al-Licht zich rond de dorpspomp aan de Keefheuvel voor een rondgang door het centrum van Liempde, waar overal kerststallen staan en lichtjes twinkelen.

Bij de dorpspomp krijgen kinderen die in Liempde of elders in groep vier zitten en nog jongere kinderen gratis een lampion van Stichting Algemeen Belang Liempde.

De lampionnen zijn voorzien van led-lampjes; net echte vlammetjes, maar een stuk veiliger. Onder leiding van Willemke Tell vertrekt de stoet naar het Raadhuisplein om daar Woutertje Kaboutertje te begroeten. De dorpskabouter maakt voor de twintigste keer zijn opwachting.

SPROOKJESFIGUREN

De lampionnenoptocht voert door het centrum dat helemaal in kerstsfeer is. Onderweg ontmoeten de deelnemers een paar sprookjesfiguren en een muzikale paddenstoel. De route is als volgt: Keefheuvel, Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Nieuwstraat, Schoolpad, Kloosterhof, Keefheuvel, Vlasspreistraat, Dorpsstraat, Broekegangske, Dorpspomp.

De organisatie verzoekt bewoners langs dit traject kerstversiering in ieder geval tot na de rondgang te laten hangen. Ook andere decoraties, zoals waxinekaarsjes in glazen potjes, verhogen de sfeer. Eenmaal terug bij de dorpspomp wacht de kinderen een warme versnapering en kunnen ze afscheid nemen van Woutertje.


Platform praat inwoners bij tijdens PEPTalk

Platform Esch' Perspectief (PEP) houdt maandag 13 januari een interactieve bijeenkomst om de inwoners bij te praten over de gang van zaken rond het leefbaarheidsplan. Deze avond, die de naam PEPTalk heeft gekregen, wordt gehouden in gemeenschapshuis De Es en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

De vier werkgroepen wonen, zorgen en welzijn, verkeer en verenigingen laten dan middels presentaties zien welke ideeën er momenteel uitgewerkt worden. PEP roept alle Esschenaren die zich zorgen maken of aanvullingen of ideeën hebben op om bij deze avond aanwezig te zijn.

WENSENLIJSTJE

Het lokale platform presenteerde haar plan eind september voor het eigen dorp, maar ook voor de gemeenteraden van Haaren en Boxtel. Zij gaven daarmee in feite een wensenlijstje aan de beide colleges van B en W, met de nadrukkelijke boodschap om samen te willen werken aan de toekomst van Esch.


WAUW, DAT DIT IN LIEMPDE KAN

'Grote Kerstbal is echt voor herhaling vatbaar'

Jan Hermens

Dat de eerste editie van Het Grote Kerstbal in Liempde een succes was, is te zacht uitgedrukt. In een stijf uitverkochte Serenade genoot het publiek met volle teugen van maar liefst 31 optredens van hoog niveau. De toeschouwers keken hun ogen uit bij een ballroomdemonstratie.

Joleen van Rooij presenteerde de avond. Ze vertelt: ,,Bij sommige operetteliederen zaten mensen met tranen in de ogen van ontroering." De Serenade leende zich uitstekend voor het amusement. ,,Er konden 175 mensen in de zaal. Genoeg om de sfeer intiem te houden. Er was bovendien ruimte nodig voor het podium."

RAZENDSNEL OMBOUWEN

Liempde maakte voor het eerst kennis met Het Grote Kerstbal, elders bestaat het concept al langer. Dave Hanhart is de man achter de succesformule. Hij kan terugkijken op een gouden avond, die getuige de goede reacties om een herhaling vraagt.

Er wordt al gesproken over dansavonden, vertelt presentatrice Van Rooij. ,,Na de optredens werd de zaal razendsnel omgebouwd en gaven Wies van Haaren uit Boxtel en haar danspartner Bart van Nistelrooij een prachtige ballroomdemonstratie. Ze nodigden bezoekers uit met hen te dansen. Al gauw hadden ze veel mensen in beweging en die vonden het heerlijk. Vanwege alle enthousiaste geluiden bestaat het idee om vaker avonden te houden waarop Wies en Bart dansen. Liefhebbers mogen dan meedoen en krijgen tips. Geen echte les, maar een lekker avondje uit. De plannen zijn nog niet uitgewerkt, maar de kiem is gelegd."

q Het Grote Kerstbal telde maar liefst 31 optredens, waaronder deze zingende vrouwen. (Foto: Hans van Doorn).