De leden van Taekwondo School Dekker sloten zaterdag in de Prinses Amaliaschool met elkaar het jaar af. De taekwondoka's kijken terug op een succesvol verlopen 2019. (Foto: Hans Verberk).
De leden van Taekwondo School Dekker sloten zaterdag in de Prinses Amaliaschool met elkaar het jaar af. De taekwondoka's kijken terug op een succesvol verlopen 2019. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE BILJARTBOND HEEFT VAKANTIE

Laatste ronde van dit jaar zit erop voor libreteams

De libreteams van de Boxtelse Biljart Bond speelden vorige week de laatste competitieronde van dit jaar. De teams die wonnen, deden dat met overtuiging.

De eerste wedstrijd was maandag in café 't Geveltje. Daar verloor De Amateur 1 van De Comsche Hoeve 1 met 30-39. In de eerste partij scoorde Tim Driessen in vijftien beurten twaalf punten en liet Cor van der Steen ver achter zich. Het antwoord van de tegenstander in de tweede wedstrijd kwam keihard aan. Noud Heesakkers maakte twaalf punten in negentien beurten met een moyenne dat 56 procent hoger lag dan zijn standaard gemiddelde. Joop de Langen kon daar niet aan tippen. In de derde match won Michel de Gelder (DCH1) met 12-8 van Sebastiaan Verhofstad (De Amateur 1), terwijl Ton Verhoof (DCH1) in de vierde partij met 12-8 Martin van de Loo (De Amateur 1) versloeg.

De tweede wedstrijd vond dinsdag plaats in café De Postiljon waar Het Groene Laken 1 met 33-43 won van 't Krijtje. Gijs van Houtum (Het Groene Laken 1) versloeg pechvogel Frans Beysens met twaalf punten in 22 beurten. Hennie Maurix van 't Krijtje sleepte tegen Hennie van Houtum met twaalf punten een overwinning in de wacht. Wilma van Schijndel behaalde twaalf punten in 21 beurten tegen Patrick Kempers van 't Krijtje, die met tien punten genoegen moest nemen.

Mozes Schäfer van Het Groene Laken 1 biljartte gedegen tegen Antal van Brussel. Hij kwam in 23 beurten tot twaalf punten; Van Brussel tot zes.

GELIJKSPEL

In De Comsche Hoeve was donderdag het derde treffen. Uit de Kom en De Amateur 2 speelden tegen elkaar. De thuisploeg won met 40-31. Guus Eltink van Uit de Kom en zijn tegenstander Theo Ossenblok kwamen tot een gelijkspel, ze behaalden allebei tien punten. Hans de Bresser klopte namens De Amateur 2 Carel Verbruggen. De Bresser vergaarde twaalf punten, Verbruggen zes.

De vierde ontmoeting was eveneens in De Comsche Hoeve. Vrijdag streden De Comsche Hoeve 2 en 't Ivoor tegen elkaar. 't Ivoor trok met 41-36 aan het langste eind. Pascal Leijten won de eerste partij in 35 beurten van Hans Huyberts. De mannen behaalden respectievelijk tien en negen punten. In de tweede partij scoorde Louis Josiassen van 't Ivoor twaalf punten in 23 beurten tegen Richard Rijnga die slechts zes punten behaalde. In de derde partij won Paul Smolders ('t Ivoor) in 31 beurten met tien punten van Hans Willems, die genoegen moest nemen met acht punten. De laatste partij, tussen Lothar Griebe van De Comsche Hoeve 2 en Jacques van Loon was spannend. Hij eindigde in een overwinning voor Griebe (twaalf punten).


TS DEKKER: MEDAILLEMACHINE IN 2019

Taekwondoschool beleeft wederom succesvol jaar

Nederlandse titels, Europese kampioenen en andere internationale winsten: de leden van Taekwondo School Dekker (TSD) namen in 2019 weer een karrenvracht aan medailles in ontvangst. Zaterdag sloot de Boxtelse club in de gymzaal van de Prinses Amaliaschool het jaar af met diverse demonstraties.

Harry van Schaik was te gast tijdens de jaarafsluiting van TSD. De taekwondoka, zevende dan en een master in de sport, gaf een breektestseminar, met ondersteuning van de Boxtelse sabum Ad Dekker.

Jong en oud braken houten plankjes met handen en voeten. Drie seniorleden leefden zich op soortgelijke wijze uit met gasbetonblokken.

BREEKTECHNIEK

Daarnaast werd een duel gehouden tussen twee teams waarvan de leden een eigen breektechniek lieten zien. Dit onder leiding van captains sabum Atmane Qoubbane en boosabum Linda Beekmans. Aansluitend reikte master Van Schaik nog zogeheten Powerbreak ITQ HQ-certificaten uit.

UITMUNTEND JAAR

De bijeenkomst bleek een gepaste afsluiting van een uitmuntend jaar als het gaat om de prestaties van de club. Liefst twintig kampioenen telde de vereniging dit jaar. In hun verschillende portefeuilles zijn de nationale, Europese en andere internationale titels terug te vinden, gewonnen op. Alleen al zaterdag 14 december sleepte de club veertien nationale titels binnen.

Ook maatschappelijk liet de club van zich horen: TSD deed mee aan zestien verschillende activiteiten, variërend van een Sinterklaasviering tot aan de Samenloop voor Hoop in Esch.

Kampioenen in 2019: Linda Beekmans, Corné Beekmans, Tilila Mairouche, Loubna Driouch, Kaj van de Meulengraaf, Gizem Yilmaz, Wassim Bezbiz, Tasnim Bezbiz, Job Marius, Rayaan Suhooli, Roxana Bartmanowicz, Marcelina Kaczorowska, Mika Verhoeven, Dexter van der Vleuten.