FRACTIE BALANS WIL ZORG DICHT BIJ HUIS

'Revalideren in eigen dorp bevordert herstel'

De dagbesteding in Simeonshof is recentelijk gestopt. Reden genoeg voor oppositiepartij Balans in de gemeenteraad om aandacht te vragen voor het aantal revalidatieplekken en locaties voor dagbesteding in Boxtel.

De fractie spreekt van een tekort en vindt dat Boxtelaren met letsel dat te complex is om thuis van te herstellen, in ieder geval in hun eigen dorp moeten kunnen revalideren. ,,In je eigen woonplaats herstellen is van groot belang om de drempel zo laag mogelijk te maken voor bezoek van vrienden en bekenden," aldus raadslid Wim van der Zanden. ,,Fysieke revalidatie gaat sneller als de patiƫnt zich psychisch goed voelt."

DAGBESTEDING

Ook breekt Balans een lans voor voldoende dagbesteding. ,,In onze vergrijzende maatschappij is het belangrijk dat we ons inzetten voor het welbevinden van onze ouderen", schrijft Van der Zanden namens zijn fractie. Hij wil van het college van burgemeester en wethouders weten of dat zijn mening deelt en bereid is in gesprek te gaan met zorgleveranciers over revalidatie- en dagbestedingsplaatsen. Ook verzoekt Balans aan B en W om met ouderenorganisaties na te gaan wat de gemeente op dit gebied voor senioren kan betekenen of zij bereid zijn soepel om te gaan met bestemmingsplanwijzigingen of vergunningen voor nieuwe initiatieven op het gebied van dagbesteding, bijvoorbeeld in het buitengebied.