Ondernemers Ladonk weer aan tafel met gemeente

Een aantal ondernemers van bedrijventerrein Ladonk en de gemeente Boxtel hebben een initiatiefgroep gevormd die overlegt over een nieuwe vorm van samenwerking tussen beide partijen. Immers, het convenant tussen de gemeente en werkgeversorganisatie SPIN is opgezegd en voor een bedrijveninvesteringszone was vorige maand nog te weinig draagvlak.

De ondernemers Jan Marcellis (Vion), Frank van Schaaijk (DM Wheel Systems) en Bram Veroude (Magic FX) maken in ieder geval deel uit van de initiatiefgroep, net als wethouder Eric van den Broek en een beleidsmedewerker. De gesprekken gaan over de samenwerking tussen gemeente en bedrijfseigenaars én die tussen de ondernemers op Ladonk onderling. De gedachten gaan daarbij uit naar de genoemde bedrijveninvesteringszone: een soort belasting die alle ondernemers in een bepaald gebied betalen en die ten goede komt aan het bedrijventerrein.

Volgens wethouder Van den Broek liggen er genoeg economische uitdagingen om met de initiatiefgroep over te praten: ,,Duurzaamheid, het aantrekken van nieuwe bedrijven, infrastructuur, de ontwikkeling van de arbeidsmarkt." Het is goed om na te gaan wat die vraagstukken betekenen voor de nieuw vorm te geven samenwerking, aldus de wethouder.

Werkgeversorganisatie SPIN wordt nog voor het eind van het jaar bij het proces betrokken. Met SPIN moet onder meer gesproken worden over de beveiliging van het bedrijventerrein, contracten voor het glasvezelnetwerk en andere lopende zaken die vanaf 1 januari niet meer onder het parkmanagement vallen en waar nog geen oplossing voor is.