Afbeelding
Foto: Peter de Koning

KINDERVERMAAK IN PAND INTERTOYS

Centrum Boxtel maakt zich op voor kerstfair

RENS VAN DEN ELSEN

Bijna is het weer zover: Kerstmis. Voordat we allemaal aanschuiven aan de dis, staat zondag 22 december eerst de Boxtelse kerstfair op het programma. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de winkelstraten en de Markt gevuld met kraampjes en foodtrucks. De kinderen kunnen dit jaar zelfs nog iets speciaals verwachten in het pand waarin voorheen Intertoys was gevestigd.

De organisatie van de Boxtelse kerstfair is al enkele maanden druk bezig om het evenement tot een succes te maken. Yasmine Melis van Sigarenmagazijn Voets aan de Rechterstraat en organisator Jordy van den Boer zetten de vernieuwingsslag van vorig jaar door. Weliswaar met minder kerstbomen, maar wel met meer sfeer waar de Boxtelse ondernemers zelf voor zorgen.

FROZEN

Speciaal voor de kinderen is het pand in de Croonpassage waarin tot halverwege dit jaar nog speelgoedwinkel Intertoys zat, ingericht als speel- en knutselruimte. Suzanne Schuurmans van Ring&Go zorgt voor een gezellige aankleding zodat de jonge bezoekers niet in een grijze, kale ruimte komen te zitten. ,,Kom gezellig bij ons knutselen of tekenen. Voor de mooiste creaties stellen we bioscoopbonnen beschikbaar voor de film Frozen 2. Daarnaast zorgen wij voor wat te drinken en te knabbelen en is er natuurlijk muziek", vertelt Schuurmans enthousiast. Dat ook de Disneyfiguren uit dit verhaal, Elsa en levende sneeuwpop Olaf zondag aanwezig zijn, mag dan ook geen verrassing heten. Zij gaan met iedereen op de foto en geven zelfs nog een kort optreden. Daarnaast geeft de kerstman een knuffel aan ieder die dat wil.

Buiten krijgen de bezoekers van de kerstfair op een viertal plekken muzikale intermezzi voorgeschoteld. Diverse koren en blaasorkesten wisselen elkaar op de podia af en spelen of zingen bekende kerstliedjes.

PROFESSIONEEL

De Boxtelse centrumondernemers zorgen elk voor een kraampje bij hun winkel en er staan foodtrucks op de Markt voor de lekkere trek. De straten worden verder gevuld met verkooppunten van kerstspulletjes en lekkernijen. Daarvoor is dit jaar Carola Jongman van bureau Eeri ingeschakeld. Boxtel kan daardoor een professioneel ingerichte kerstbazaar verwachten.

q De grote spar die vorig jaar nog de heropende Markt sierde, heeft plaatsgemaakt voor een hoge lichtjesboom (met led-verlichting). Die wil het centrummanagement ook de komende jaren gebruiken. (Foto: Peter de Koning).