Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BEWONERS WOONVORM MUNSEL GAAN DINEREN BIJ N9NE

'Koken voor deze groep is zo leuk'

Al ruim anderhalf jaar kookt Jos Hermans elke week voor bewoners van woongroep Munsel. Maar wat zouden de bewoners graag eens een keer in zijn restaurant N9NE Beer, Food & Wine aan de Parallelweg Zuid gaan eten. Maandag 23 december gaat het gebeuren: dan mag de groep aanschuiven voor een heus kerstdiner bij N9NE.

MARIËLLE WIJFFELAARS

In april 2018 zag chef-kok Hermans een advertentie waarin een kok werd gevraagd om wekelijks een maaltijd te bereiden voor bewoners van woongroep Munsel. ,,Het leek me meteen een hartstikke leuke uitdaging", vertelt Hermans. ,,Het is uiteraard vrijwilligerswerk, maar ik haal er heel veel voldoening uit. De mensen zijn zo dankbaar en eerlijk in hun feedback. Onbetaalbaar."

In de woongroep wonen 24 mensen, verdeeld over drie groepen van acht. Elke maandag is een andere groep aan de beurt om te genieten van de kookkunsten van Hermans. ,,Dat is geen haute cuisine hoor", zegt de eigenaar van N9NE lachend. ,,Ik maak dagelijkse kost klaar zoals pasta, paella of aardappels, groenten en vlees. Normaal gesproken krijgen ze de maaltijden van Cello. Die zijn ook prima, maar eens per week een vers gekookt diner is natuurlijk voor de afwisseling ook wel leuk."

MAKKELIJKE DIENST

Dat de bewoners eerlijk hun mening geven over de maaltijd, kan Hermans wel waarderen. ,,Ik overleg met de leiding over het menu en zij doen de boodschappen. Als ik dan spruitjes schoon sta te maken en een bewoners zegt dat ie dat écht niet gaat eten, moet ik daar vooral om lachen. Ik kan dat wel waarderen, ik eet ook liever geen dingen die ik niet lust."

Vrijwel wekelijks vragen de bewoners aan Hermans of ze niet eens bij hem in de zaak kunnen komen eten. ,,Ze zijn heel benieuwd hoe het er hier uitziet en willen dat graag ervaren. Zo ontstond het idee om hen uit te nodigen voor een kerstdiner, mits ze zelf vervoer zouden regelen." Omdat de bewoners over een taxipas beschikken, was dat zo geregeld. En dus schuiven er maandag 23 december mensen aan in eetcafé N9Ne waar ze worden getrakteerd op een écht kerstdiner. ,,Een soepje vooraf, daarna mogen ze kiezen uit twee hoofdgerechten. En natuurlijk sluiten we af met een feestelijk nagerecht", vertelt Hermans. ,,Het duurt ongeveer twee uurtjes, dat is lang genoeg voor deze doelgroep." Lachend: ,,De leiding zei al dat ze 's avonds vast een makkelijke dienst hebben omdat alle bewoners doodmoe zijn van alle indrukken."

Maar niet alleen de bewoners verheugen zich op het diner, ook Hermans zelf heeft er zin in. ,,Koken voor deze groep is zo leuk, ik geniet daar écht van. Ik kan niet wachten om hen te zien genieten. Dat hoort uiteindelijk helemaal bij kerst."

p Chef-kok Jos Hermans kijkt ernaar uit bewoners van woongroep Munsel in zijn restaurant te trakteren op een kerstdiner. (Foto: Albert Stolwijk).


Boxtel verleent
horecavergunning
De Kleine Aarde

De vergunning voor het horecagedeelte van De Kleine Aarde aan het Klaverblad is verleend. Dat meldt uitbater Marlies van Hamont in de nieuwsbrief van het groene innovatiepark.

Bonne Vie is open op afspraak en leent zich onder meer voor vergaderingen, conferenties en als proeflokaal. In 2020 lanceren uitbaters Ruud de Wilde en Van Hamont hun plannen voor 2020.