Projectontwikkelaar Ad van de Groenendaal heeft in voormalig dorpshuis De Kei zes appartementen gerealiseerd. Vandaag is de oplevering. (Foto: Peter de Koning).
Projectontwikkelaar Ad van de Groenendaal heeft in voormalig dorpshuis De Kei zes appartementen gerealiseerd. Vandaag is de oplevering. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Huurappartementen in Gemondse Kei bijna af

Nog een paar details en dan zijn de zes appartementen die projectontwikkelaar Ad van de Groenendaal in voormalig dorpshuis De Kei in Gemonde realiseert, helemaal af. Vandaag was de oplevering, zoals gepland nog voor het eind van het jaar.

Van de Groenendaal heeft met name de binnenkant van het pand grondig verbouwd. Het exterieur van het pand moest zoveel mogelijk behouden blijven.

In het coalitieakkoord van de gemeente Sint-Michielsgestel staat dat er minstens 25 nieuwe woningen in Gemonde moeten verrijzen. Deze zes appartementen vormen daarvan een wezenlijk deel.

SOCIALE HUUR

De loftwoningen zijn bedoeld voor mensen met een laag of middeninkomen. De huur mag niet hoger zijn dan de sociale huurgrens. De woningen op de begane grond zijn bestemd voor ouderen. Op de verdieping komen appartementen voor jongere bewoners. De huurders nemen al in januari hun intrek in hun woningen.