Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

DAGBESTEDING DAGJE THUIS HOUDT MANTELZORGLUNCH

Senioren in treintje langs Kribkesroute

JULES HAMELEERS

Rustig sjoelen in gemeenschapshuis De Rots op dinsdag of een kaartje leggen bij de Kinderboerderij op donderdag: zo zien de dagen bij dagbesteding Dagje Thuis er normaal uit voor senioren. Maar deze dinsdag was het een meer enerverende dag: 's ochtends gingen deelnemers in een treintje langs de Kribkesroute in Liempde, om vervolgens te lunchen met hun mantelzorgers.

,,Van te voren hadden de ouderen er ontzettend veel zin in, maar ze waren wel bang dat ze het koud gingen krijgen", aldus Karin van Ditmars van welzijnsorganisatie ContourdeTwern.

Gewapend met dekens, dikke jassen viel dat mee en werden veel mooie kerststallen bewonderd.

Na de 'treinrit', werd er geluncht in De Rots. Door een bijdrage van Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren en Arjen Witteveen uit Boxtel kon Dagje Thuis de lunch verwezenlijken. ,,En stichting Brabants Centrum heeft ons ook geholpen", zegt de welzijnswerker.

Van Ditmars: ,,Het is fantastisch om mensen zo in het zonnetje te zetten. Dat zou ik wel vaker willen doen en misschien moeten we dat ook wel doen. Het past ook zeker bij de kerstgedachte." Ze stelt dat Dagje Thuis er zowel is om senioren sociaal contact te bieden als om mantelzorgers te ontlasten. Het was een leuke, maar ook erg spannende dag, blikte Van Ditmars terug. Volgens de huidige bezuinigingsplannen is er namelijk geen budget meer voor Dagje Thuis. Of de dagbesteding tóch doorgang kan vinden en hoe deze dan gefinancierd wordt, moet later duidelijk worden.


Uitslag loterij KBO

Tijdens de Lennisheuvelse kerstfair bij brandpreventiebedrijf Blusco aan de Runmolen hield de handwerkgroep van de KBO zaterdag een loterij. Het winnende lot viel op 940 blauw. De prijs is op te halen bij Anny Swinkels, Molenstraat 22 in Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 21 64.