Gilde trakteert bewoners van De Vlaswiek

Bewoners van het Liempdse zorgcentrum De Vlaswiek togen zondag met hun begeleiders naar Teunis Honk, het clubhuis van gilde Sint-Antonius Abt. De gildeleden schotelden hun gasten een gezellige kerstmiddag voor, waaraan ook kerkkoor Cantate Domino een wezenlijke bijdrage leverde.

Na ontvangst met koffie en thee met klumpkes- of kerstbrood opende gildehoofdman Roger van Laere de bijeenkomst. Hij verwelkomde de bezoekers en het kerkkoor en wenste iedereen een fijne middag toe. Vervolgens zong Cantate Domino enige kerstliederen.

KERSTVERHAAL

Onder het genot van een hapje en een drankje luisterden de aanwezigen naar een kerstverhaal dat de hoofdman voorlas. Wederom zong het kerkkoor bekende stemmige liederen en deze werden uit volle borst meegezongen, zeker door de bewoners van de Vlaswiek. Een geweldige middag die door iedereen als sfeervol werd ervaren.


Kribkesroute zoekt
acteurs voor
levende kerststal

De organisatoren van de Kribkesroute in Liempde zoeken acteurs voor een levende kerststal. Tijdens het evenement zijn 260 stalletjes met allerlei kerstgroepen te bewonderen, het is de bedoeling dat op een aantal dagen mensen de Heilige Familie uitbeelden.

De levende kerststal staat in het centrum van Liempde. Voor de invulling zijn in ieder geval een verteller nodig, maar ook mensen die de rol van Jozef, Maria, de drie koningen en herders spelen. Kleding is beschikbaar. De dagen worden in overleg ingepland.

AANMELDEN

Mensen die een plekje bij de Liempdse kribbe willen innemen, kunnen zich aanmelden via e-mail: info@sppill.nl.