Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

VIJFTIG KINDEREN DANSEN EN PLAYBACKEN OP PODIUM HET HOF

Ploegerrang voorproefje Liempds jeugdcarnaval

Traditiegetrouw organiseert prinsenvereniging De Ploegers het Ploegerrangfestival, een playbackwedstrijd waar de Liempdse basisschooljeugd van groep drie tot en met acht de sterren van de hemel kan zingen en dansen. Zondag brachten zo'n vijftig kinderen hun optredens op de bühne van Ploegerspaleis Het Hof.

De optredens waren onderverdeeld in drie groepen: leerlingen uit groep drie en vier, vijf en zes en zeven en acht van de basisschool. De winnaars van elke categorie treden op tijdens de jeugdzittingsavonden op vrijdag 24 en zaterdag 25 januari. Sinds een aantal jaren mag ook de winnaar van 'De Vrolijke Noot' zijn kunsten laten zien op deze bijeenkomsten.

ZIN IN CARNAVAL

Aan het begin van de middag werd direct duidelijk dat de deelnemers nu al erg veel zin hebben in carnaval. Er werd volop gedanst, waaronder door drie swingende pinguïns uit groep drie en vier, waardoor zij de derde prijs én De Vrolijke Noot in de wacht sleepten. In de categorie van de jongste kinderen won het lied 'Zo Bijzonder', gevolgd door 'Je krijgt die kwast niet meer uit mijn hand'.

Met name de deelnemers van de groepen vijf en zes waren zo aan elkaar gewaagd, dat de keuze daar enorm moeilijk was voor de jury. Uiteindelijk wonnen hier de zes 'Nonnen uit het zuiden', met direct daarachter het lied 'Verrekkes blauw' van Twistermat en een derde plaats voor 'Bingo lied' met een polonaise tot gevolg.

Met maar liefst negen acts waren de deelnemers van groepen zeven en acht het best vertegenwoordigd. Hier kwam het nummer 'Superkwalikwantiviawxtraquasiotisch' als beste uit de bus. Tweede werd het lied 'Vriendinnen voor het leven', gevolgd door 'Rock'n Roll is King'.

Helaas moest het publiek dit jaar ook twee kanjers laten gaan. Sem van Abeelen en Ynez de Grauw namen als achtste groepers afscheid van het Ploegerrangfestival. Dit gebeurde volledig in stijl met een polonaise en t-shirts, waarop al hun acts én prijzen stonden. Ook jeugdprinses Elin d'n Urste en adjudante Loes lieten zien dat ze nog aardig konden playbacken

Kaarten voor de jeugdzittingsavonden zijn vanaf de kerstvakantie verkrijgbaar bij drogist Bewust Beter aan het Raadhuisplein in Liempde.

q Maud Leijten, Linn van de Pasch en Maud van Driel uit groep vijf en zes verdienden de derde plek met hun ludieke bingo-optreden in Het Hof. (Foto: Hans van Doorn).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding