Afbeelding
Foto: Natasja Willems

ZANGGROEP VERHUIST NAAR 'DE ROTS'

Samenkomen staat centraal

tijdens kerst in Dükerskoor

Samenkomen. Dat was het thema van de jaarlijkse kerst in die het Dükerskoor maandagavond alweer voor de veertiende keer hield. De zaal van grand café Rembrandt was tot de laatste plaats gevuld met mensen die gezellig kerstliedjes meezongen met de koorleden.

Helemaal overeenkomstig het thema opende het Dükerskoor met 'Wij komen tezamen'. Voorts volgden liedjes waarin samenkomen en er samen zijn voor elkaar de rode draad was. Dana Winners 'Geef de kinderen een wereld' en 'Duizenden mooie dromen' pasten daar goed bij.

Omdat het koor 's ochtends de uitvaart opluisterde van een van de leden werd 's avonds het lied 'Droomland' nogmaals gezongen als eerbetoon aan haar. Traditiegetrouw werd afgesloten met 'Stille nacht, heilige nacht'. Dirigent Geertje Schellekens en presentator Barry van Brakel loodsten koor en publiek door een gezellige en sfeervolle avond.

AFSCHEID 'REMBRANDT'

Het was de laatste meezingavond van het Dükerskoor in Rembrandt. Uitbaters Geert en Colette van de Wal sluiten hun bedrijf op maandag en dus vinden met ingang van het nieuwe jaar de maandelijkse muziekavonden plaats in gemeenschapshuis De Rots.

Voorzitter Cor Teunis bedankte het horecakoppel voor de jarenlange gastvrijheid. Na de brand in café De Kom in december 2005 stelden zij hun zaal open voor de repetities en uitvoeringen van de zanggroep die is gespecialiseerd in smartlappen en zeemansliedjes.


ACTIE BOXTELSE ONDERNEMERS IS SUCCES

Sociale speelgoedwinkel opent deuren aan Rechterstraat

De sociale speelgoedwinkel in het pand aan de Rechterstraat waar voorheen de Etos was gevestigd heeft de deuren geopend. Gisteren en vandaag waren eerst ouders met een smalle beurs welkom om een gratis cadeautje uit te zoeken. Zaterdag 21 december is iedereen welkom tussen 13.00 en 17.00 uur.

Cadeau's zijn er in overvloed, want de initiatiefnemers werden de afgelopen weken overladen met presentjes. Zodoende is er voor iedereen genoeg te kiezen.

De actie komt uit de koker van ondernemers Natasja Willems (Natasja Fashion), Leonie Smits (De Deugniet) en Yasmine Melis (Sigarenmagazijn Voets). Met hulp van anderen richtten zij de tijdelijke winkel in en is er ondertussen een mini-evenement ontstaan met muziek, een ritje in de arrenslee en Dickens-figuren.

q Genoeg keuze in de goed gevulde sociale speelgoedwinkel. De actie kon op veel steun uit de gemeenschap rekenen. (Foto: Facebookpagina Natasja Fashion).