Afbeelding
Foto:

What's Up, Robi & Romy?

Robi Schoenmakers en Romy Brands hebben het druk deze maandag. Desondanks maken ze even tijd vrij voor een kort interview. Daarna moeten ze naar huis om binnen een paar uur weer present te zijn in gemeenschapshuis Orion. De meiden zitten in groep acht van de Lennisheuvelse basisschool Sint-Theresia en doen mee aan een kerstmusical, samen met dorpsfanfare Sint-Arnoldus.

Hoe heet de musical? ,,De drie rovers en de ster", roepen de meisjes in koor.

Wat voor rol spelen jullie? Robi: ,,Ik ben de conciƫrge, een verteller die het verhaal op gang helpt en ook afsluit. Romy: ,,Ik speel kind twee van een groepje van vier."

Wie doen er allemaal aan het stuk mee? ,,Alle kinderen verschijnen op het toneel. Iedereen speelt mee, maar de echte rollen zijn voor de bovenbouw", weet het vrolijke tweetal.

Hoe vinden jullie het om op de planken te staan? ,,Heel leuk. Eind van het schooljaar voeren we met groep acht een afsluitingsmusical op. Daar kunnen we nu alvast mooi een beetje voor oefenen."

Over oefenen gesproken, zijn jullie al lang aan het repeteren? Robi: ,,Ik denk wel twee maanden." Romy: ,,Volgens mij iets korter, maar wel lang."

Hebben jullie al vaker geacteerd? Romy: ,,Nee, nog nooit. Ik voetbal en zit op paardrijden, aan toneel heb ik nooit gedaan. Robi net zomin: ,,Ik heb ook nooit toneel gespeeld. Ik zit op handbal."

Voeren jullie elk jaar een kerstmusical op? Robi: ,,Nee, dit jaar voor het eerst. Het is een project van de fanfare in samenwerking met onze school. Vorig jaar hadden we een kerstdiner." Romy: ,,De fanfare zit vanavond op het podium achter het decor. Tijdens het oefenen gebruikten we een opname."

Vinden jullie het spannend om op het podium te staan? De meiden, eensgezind: ,,Ja, maar ook superleuk."

t Robi (links) en Romy poseren in het decor van de musical. Ze voerden het stuk maandag twee keer op. (Foto: Jan Hermens).