De muzikanten van vrouwenorkest van Breiwerk (met roze sjaal) nemen het voortouw bij de polonaise in het Muziekhuis en krijgen zowaar een deel van de gasten in beweging. Inzetje rechtsonder: zangeres Dorien Habraken geeft de hoogbejaarde mevrouw Nel Schellekens een schouderklopje. (Foto's: Piet van Oers).
De muzikanten van vrouwenorkest van Breiwerk (met roze sjaal) nemen het voortouw bij de polonaise in het Muziekhuis en krijgen zowaar een deel van de gasten in beweging. Inzetje rechtsonder: zangeres Dorien Habraken geeft de hoogbejaarde mevrouw Nel Schellekens een schouderklopje. (Foto's: Piet van Oers). Foto: Piet van Oers

VROUWENORKEST HANDHAAFT MOOIE TRADITIE IN MUZIEKHUIS

'Breiwerk' trakteert ouderen op muziekfeestje

PIET VAN OERS

In haar 35-jarig bestaan heeft het Boxtelse vrouwenorkest Breiwerk op lokaal niveau tal van optredens verzorgd. Specifiek voor één doelgroep zijn de in het roze gestoken dames bereid alles uit de kast te halen. Het is de laatste jaren een goede en mooie traditie om de eenzame medemens in de feestmand december op een aanstekelijke manier muzikaal te verrassen. Gerecruteerd uit de groep ouderen die regelmatig te gast is bij de stichting 'Met je Hart', genoten zondagmiddag naar schatting vijftig personen van een sprankelende presentatie in het Muziekhuis.

Met de veelzeggende titel 'voor ouderen door ouderen' brachten de leden van Breiwerk onder leiding van dirigent Frans van den Braak een gevarieerd deel van hun repertoire voor het voetlicht. Onder de bezoekers ook enkele patiënten uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis, het hospitaal dat onlangs de top 100 aanvoerde van beste ziekenhuizen van Nederland. Aanstekelijk onderdeel van het programma was het muzikale, c.q. vocale optreden van een aantal kleinkinderen van de orkestleden. Het deed de bezoekers zichtbaar goed om de jeugd zo enthousiast bezig te zien. Het succes van de middag werd zeker ook bepaald door zangeres Dorien Habraken, een van de ambassadeurs in Boxtel van 'Met je Hart'. Met een wervelend optreden legde zij zwaaiend en zwierend contact met de genodigden. Op de gezichten van de bezoekers was het plezier af te lezen. En de dames van het orkest gingen zelf voor in de polonaise. Bovendien waren zij in de bediening enthousiast in de weer om alle gasten van een natje en droogje te voorzien.

Samenvattend: Het vrouwenorkest Breiwerk heeft andermaal veel eer ingelegd met de organisatie van een ontspannen muzikale middag, waaraan met name de groep eenzame ouderen veel plezier heeft beleefd. Een schitterende voorloper van de naderende feestdagen. Dat was zondagmiddag in het Muziekhuis ook op het trotse gezicht af te lezen van Babs van Geel, de initiator van de mensvriendelijke stichting 'Met je Hart'. In steeds meer gemeenten is de restaurantactie een doorslaand succes en kan de loper worden uitgerold om bij kwetsbare ouderen een lach op hun lippen terug te brengen.

p De muzikanten van vrouwenorkest van Breiwerk (met roze sjaal) nemen het voortouw bij de polonaise in het Muziekhuis en krijgen zowaar een deel van de gasten in beweging. Inzetje rechtsonder: zangeres Dorien Habraken geeft de hoogbejaarde mevrouw Nel Schellekens een schouderklopje. (Foto's: Piet van Oers).