BASKETBALSTERS WINNEN OP ONGELUKSDAG

JRC trekt 'kerstduel' tegen Vido naar zich toe

De basketbalsters van JRC Boxtel sloten vrijdag de dertiende de eerste seizoenshelft af. Na overwinningen op Achilles en Tantalus wist de ploeg ook Vido uit Veldhoven te verschalken. Daardoor eindigt het vrouwenteam op de vierde plek in de voorlopige tussenstand. Op zaterdag 18 januari vangt de tweede helft van het seizoen aan.

Deze wedstrijd werd door de speelsters al omgedoopt tot kerstduel. Want naast enkele versnaperingen, was er ook een speciale kersttribune opgebouwd in de zaal.

Zonder de geblesseerde Marleen Stoetzer en Winnie van Besouw begon JRC aan de warming-up. Tijdens het vorige duel tegen Vido bleek dat slechts één speelster alle driepunters scoorde. En ook nu was zij moeilijk af te stoppen. Ze eindigde dit keer met tien driepunters tegen JRC.

De eerste vijf minuten waren de beste van de Boxtelse ploeg in de laatste drie jaar. Via flitsende aanvallen en een perfecte verdediging stond het snel 20-0. Hierna stokte de machine echter en ging de schutter van Vido aan de slag. In de tweede en derde kwarten scoorden de Boxtelse vrouwen slechts veertien punten in totaal en ze kwamen op een achterstand van zeven punten.

In de vierde periode kwam echter Van Besouw alsnog binnen de lijnen en veranderde het ritme van JRC. De aanval ging weer lopen en met nog anderhalve minuut te spelen stond het weer gelijk: 50-50. Via scores van Nicky Ackermans en Van Besouw en een sterke verdediging werd het 57-52 in het voordeel van Boxtel.

Na de winterstop wacht zaterdag 18 januari het duel tegen de nummer twee, Yellow Sox.


TAFELTENNISSERS MAKEN HET SPANNEND

Net Genoeg snoept paar punten af van koploper

Het blijft spannend in de top van de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC). Net Genoeg deed maandag goede zaken door te winnen van koploper Grand café Rembrandt en De Dommel. De Horntreffers haakt voorlopig af voor een plaats in de top drie na een nederlaag tegen Taverbo-Sabo 1.

In de BRTC werden maandag twee inhaalwedstrijden gespeeld en het restant van de wedstrijd tussen Rembrandt en Net Genoeg die een week eerder werd gestaakt. Hierdoor speelde Net Genoeg dus twee wedstrijden op een avond. Rembrandt stond al met 5-2 achter en wist daar middels Arnold van der Heijde nog slechts een punt bij te krijgen. De overige partijen gingen verloren en zodoende eindigde het duel in een 7-3 nederlaag voor de koploper.

De andere inhaalwedstrijd van Net Genoeg tegen hekkensluiter De Dommel leek met 10-0 een gemakkelijke prooi voor de nummer drie. Toch was het duel niet zo eenzijdig als de uitslag doet vermoeden. Piet Wouters van De Dommel verloor zijn partijen tegen Pieter van Boxtel en Ad Brekelmans pas in de laatste beslissende games met het kleinst mogelijk verschil.

In de inhaalwedstrijd tussen Taverbo-Sabo 1 en De Horntreffers was Ad van Weert niet in goeden doen en verloor zijn enkelspelen. Terwijl Walter Peltenburg van Taverbo-Sabo 1 ongeslagen bleef in zowel het enkel- als het dubbelspel. De punten voor De Horntreffers kwamen van Hans van Weert en Wim van Aarle die elk tweemaal scoorden in hun partijen waardoor de eindstand op 6-4 in voordeel kwam van Taverbo-Sabo 1.

STANDENLIJST BRTC

Rembrandt        90-64        Rotsvast        90-39

Taverbo-Sabo 4        90-61        Taverbo-Sabo 2        90-39

Net Genoeg        80-56        Taverbo-Sabo 3        90-35

De Horntreffers        80-44        Taverbo-Sabo 1        80-33

Tot Elf        90-40        De Dommel        80-23