Popkoor JukeBox bracht een hartverwarmend concert op de planken. Het publiek genoot in de Tijberzaal van nummers als People help the People en Je bent niet alleen. Komend jaar viert het koor het tienjarig bestaan. (Foto: Michelle Bosmans).
Popkoor JukeBox bracht een hartverwarmend concert op de planken. Het publiek genoot in de Tijberzaal van nummers als People help the People en Je bent niet alleen. Komend jaar viert het koor het tienjarig bestaan. (Foto: Michelle Bosmans). Foto: Michelle Bosmans

JAARLIJKS BENEFIETCONCERT TIJBERZAAL HARTVERWARMEND

JukeBox: ruim 2.500 euro voor Leergeld

Het benefietconcert dat het Boxtelse popkoor JukeBox vorige week hield in de Tijberzaal van het Baanderherencollege, heeft 2.550 euro opgebracht. Dit geld gaat naar de stichting Leergeld Boxtel. Het muziekprogramma van deze avond werd gepresenteerd onder het motto: Maak dromen waar.

Het bestuur van de stichting, Vera Brouns en Jan van der Poel, presenteerde in een tweegesprek het belang van het goede doel van het benefietconcert. Ook voorzitter Marleen Huisman van JukeBox gaf aan kinderen niet buiten te sluiten: ,,Steeds meer kinderen kunnen om financiƫle redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. We willen hier in het klein iets doen waardoor zij weer kunnen aansluiten, enthousiast mogen zijn, zich thuis voelen doordat ze ook op zwemles kunnen en hun muzikale talenten ontwikkelen."

De boodschap was duidelijk en de koorleden hadden de handen uit de mouwen gestoken met verschillende baksels en creatieve kerstproducten om te verkopen aan het publiek.

Het repertoire van de avond was opgebouwd uit liedjes die het thema vriendschap en liefde betrokken. Jonge talenten lieten van zich horen en zorgden voor een afwisselende avond. Zo waren er optredens van Fiene Bakx, Elja Verheij, Boaz Tooren, Eveliene Pas en Koen van Heesch.

Het uit meer dan 85 personen bestaande JukeBox-koor onder leiding van Karin Tooren werd met een daverend applaus na het laatste lied Lucky uitgeleide gedaan.