Door het dorpshart verspreid was op meerdere plekken livemuziek te horen tijdens Winter Wonderland Liempde. In dit geval laten De Kromploegers van zich horen bij café Het Wapen van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
Door het dorpshart verspreid was op meerdere plekken livemuziek te horen tijdens Winter Wonderland Liempde. In dit geval laten De Kromploegers van zich horen bij café Het Wapen van Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

LIEMPDE LOOPT UIT VOOR GROOTSE KERSTACTIVITEIT IN DORPSHART

Voor ieder wat wils tijdens Winter Wonderland

LINDA VAN DE WIEL

Live muziek, kraampjes en zelfs een heuse bobsleebaan. Liempde pakte zaterdag uit met een groots opgezette kerstmarkt. Ruim vijftig standhouders, verenigingen en ondernemers presenteerden zich tijdens de eerste editie van Winter Wonderland Liempde.

Het was druk in het centrum van Liempde. Honderden bezoekers trotseerden de kou om Winter Wonderland te bezoeken. ,,We hebben er dit jaar voor gekozen drie activiteiten te bundelen: Liempt in het Licht, de Winterfair én de opening van de Kribkesroute", vertelde mede-initiatiefnemer Claartje Zijlstra (40). ,,Er waren gewoon te veel activiteiten. En het is ondanks de kou superdruk. Volgend jaar nemen we dezelfde insteek.

Zijlstra: ,,Ook kunnen de muntjes van Op Liempt Gemunt worden ingezet als betaalmiddel met een waarde van één euro. Dit versterkt onze hechte gemeenschap. Je spaart voor een Liempdse vereniging naar keuze." De munten konden worden gespendeerd aan activiteiten als verjaardagsbingo en vogelhuisjes maken of worden ingewisseld voor etenswaren of een kop warme chocolademelk.

Reuring was er genoeg in het dorp. Liefst acht muziekgroepen, waaronder fanfare Concordia, feestband De Kromploegers én de Boxtelse band vanBakkus speelden sfeervolle kerstmuziek. Ook de Kribkesroute trok meteen na de opening veel bekijks. Samen met alpaca's van Alpacafarm kon gewandeld worden langs verschillende kerststallen. Ook het 'Kribkes-treintje' reed rond.

MARSHMALLOWS

De tweelingzusjes Marit en Mirte (9) waren nog niet bij de alpaca's beland. Het tweetal was druk in de weer met het roosteren van marshmallows. ,,Ik vind ze echt vet lekker. Ze zijn zo lekker zacht en plakkerig", vond Marit. Mirte vulde aan: ,,Ik rooster ook het liefst zelf, ik lust geen verbrand eten." Marshmallows roosteren was niet de enige activiteit die lonkte. Marit: ,,Ik ben al gaan langlaufen en laserschieten. Ook heb ik geraden hoeveel schroeven er in een pot zitten. En ik ga zo in de bobsleebaan, die lijkt me ook cool." De twee meiden hebben hun kerststal voor de Kribkesroute ook al klaar. Mirte: ,,Nou ja, het is een kerstgrot. We weten niet precies waar Jezus geboren is, dus we hebben samen met opa een grot gemaakt van papier-maché. En de poppetjes hebben we ook zelf geknutseld, van hout."

Maud (18) genoot ook van het samenzijn: ,,Ik ben geboren en getogen in Liempde. Ik ken hier zoveel mensen. Ik vind ons dorp altijd een fijne plek, maar met alle lichtjes is het wel héél gezellig."

Een hoogtepunt voor velen was de uitreiking van de cheques voor de verschillende verenigingen. In de afgelopen tien jaar hebben Liempdse ondernemers via de actie Op Liempt Gemunt een bedrag van 182.222 euro aan Liempdse organisaties geschonken. Hier kwam dit jaar een bedrag van 12.615 euro bij.

Dit alles ging langs de vijfjarige Tom heen. Als volleerd atleet beklom hij de metershoge klimwand. ,,Ik heb geen hoogtevrees hoor", zei hij stoer. ,,Ik ben al heel groot dus dat is niet nodig." Zus Isa (7) vond het wel een beetje spannend: ,,Ik kon me niet goed vastgrijpen, dat maakte het een beetje eng."

Even verderop zocht Fien (68) de warmte van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd op: ,,De organisatie heeft echt supergoed haar best gedaan. Mijn complimenten. Wat ik het leukste vind? De muziek van deejay Willem. Hij zorgt altijd voor sfeer en gezelligheid. Maar ik vind de 'muziekskes' ook leuk hoor."

Burgemeester Ronald van Meygaarden onthulde de opbrengst van spaaractie Op Liempt Gemunt. (Foto: Albert Stolwijk).
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding