...Henri van den Braak...
...Henri van den Braak... Foto: Eigen collectie

DVG IN 2020/2021 MET 'NIEUWE' TRAINER

Henri van den Braak keert terug op oude nest

Hij kent de velden van het amateurvoetbal van binnen en van buiten. Zo ook die van DVG-sportpark De Roode Bleek, waar Henri van den Braak uit Oisterwijk in 1997 zijn carrière als trainer begon. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2020/2021 keert hij terug als coach van het Liempdse vaandelteam.

Van den Braak is een bekende in de voetballerij, ook in het verschijningsgebied van Brabants Centrum. Zo zat hij vanaf 2015 twee voetbalseizoenen op de bank van RKSV Boxtel. Ook trainde hij de eerste elftallen van voetbalclubs Helvoirt, Taxandria en Oisterwijk. Zijn grootste successen had hij bij de Beerse Boys, waar hij de ploeg in zes jaar tijd van de vierde naar de eerste klasse in het amateurvoetbal wist te brengen.

VOORTVAREND

Ook de start van zijn trainerscarrière bij DVG was voortvarend. Bij zijn entree speelde het eerste elftal van de Liempdse vereniging nog in de vijfde klasse. Na drie seizoenen waren de rood-gelen twee niveaus geklommen.

Dit seizoen geeft Van den Braak nog leiding aan het eerste team van Hilvaria, waarmee hij in 2018 kampioen werd. Vooralsnog lijkt het erop dat hij volgend jaar instapt bij een derdeklasser. Na de eerste helft van dit voetbalseizoen staat promovendus DVG - onder leiding van de huidige trainer Hans Lathouwers - op een stevige zevende positie.

t Henri van den Braak keert terug bij DVG. De Oisterwijker begon in 1997 zijn carrière als amateurvoetbaltrainer bij de Liempdse voetbalvereniging. (Foto: collectie DVG).