Afbeelding
Foto:

Adventsactie voor hulp aan moeders en kinderen

Jaarlijks wordt tijdens de vier weken voor Kerstmis de Adventsactie gehouden. Centraal staan dit jaar moeders en kinderen. Slechte economische omstandigheden, oorlogen en klimaatverandering veroorzaken problemen die vooral vrouwen en kinderen treffen. Zondag 22 december wordt voor het laatste maal gecollecteerd in de kerken van de Heilig Hartparochie.

De Adventsactie steunt dit jaar vier projecten die zich richten op hulp aan vrouwen en kinderen als kwetsbare groepen. Daarbij gaat het om moeder- en kindsterfte in El Salvador; Venezolaanse vluchtelingenkinderen in Peru; verbeteren van de geboortezorg in Somalië en toegankelijke gezondheidszorg in Niger.

,,De Adventsactie is geïnteresseerd in de mens achter een project en denkt mee. Als we een goed doel adopteren doen we dat omdat we geloven in het nut ervan. We zijn ervan overtuigd dat het geld goed besteed is en vooral dat het project herkend en erkend wordt door de mensen hier en in het zuiden", stelt een woordvoerder van de werkgroep Missie, Ontwikkeling en Vrede van de Heilig Hartparochie.

Wie de collecte in de kerken mist, kan ook een donatie overmaken op IBAN-nummer NL89 INGB 0653 1000 00 van de Adventsactie in Den Haag.