Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

Boxtel deelt gratis zout uit op gemeentewerf

RENS VAN DEN ELSEN

Als er gestrooid moet worden, kijkt men vaak eerst naar de gemeente. ,,Maar inwoners kunnen zelf ook iets doen aan die gladde stoep of straat voor de deur", aldus wethouder Herman van Wanrooij. Daarom deelt de gemeente Boxtel vanaf maandag 23 december gratis zout uit.

Op de gemeentewerf ligt zo'n tweehonderd ton zout opgeslagen. Genoeg om de ruim 250 kilometer wegdek in de drie dorpen van de gemeente Boxtel van een goede anti-sliplaag te voorzien. Maar Boxtel strooit alleen op de doorgaande wegen en niet in de wijk of op lokale voetpaden.

En daar komt dus burgerparticipatie om de hoek kijken. Want het is volgens de wethouder ook een deel eigen verantwoordelijkheid dat de straten en stoepen niet spekglad zijn. ,,En dan heb ik het niet alleen over het pad naar de voordeur, maar ook het deel vóór het huis", geeft de wethouder aan.

EMMER

Daarom geeft de gemeente Boxtel tien kilo zout per huishouden weg. De eerste honderd personen die zich vanaf maandag melden, krijgen er ook nog eens een emmer bij. ,,Neem dus voor de zekerheid altijd zelf een emmer of zak mee", waarschuwt Van Wanrooij.

De uitgifte is op maandag en dinsdag van 08.00 tot 12.00 uur. Inwoners kunnen zich melden bij de ingang van de gemeentewerf aan de Kruisbroeksestraat. De actie loopt tot eind februari. Van Wanrooij: ,,Maar als het dan begint te sneeuwen trekken we het nog iets langer door."

q Wethouder Herman van Wanrooij schept op de gemeentewerf alvast wat emmers vol strooizout. (Foto: Rens van den Elsen).