VERVOLG KERKBERICHTEN

Vierde zondag advent en Kerstmis

Sint-Willibrordus
Esch

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met samenzang. Celebrant is pastoor Geertjan van Rossem. Intenties voor Giel v.d. Sande; Kees v. Berkel; de parochie.

DINSDAG Kerstavond 16.30 kerstviering voor jonge kinderen met medewerking van Ilse van Schijndel. 19.00 eucharistieviering. Celebrant is kapelaan Marshal Stanislaus met medewerking van diaken PierPaolo Flesia en het dameskoor Innovation. Intenties voor Harrie v.d. Meijden; Tonnie v.d. Meijden; Jan en Sjaantje v.d. Aker- Versantvoort; Jo Bergmans en overl. fam. Bergmans- v.d. Spank; overl. ouders Van Esch- v.d. Meijden; Sjef en Tina v.d. Broek- v.d. Nieuwelaar en dochter Corrie; overl. fam. Van Schijndel- v. Schijndel; Joke v.d. Besselaar en overl. fam. Timmermans; de parochie.

WOENSDAG Eerste kerstdag, 10.00 eucharistieviering. Celebrant is kapelaan Marshal Stanislaus met medewerking van diaken PierPaolo Flesia en het Essche Mannenkoor. Intenties voor Jo v.d. Aa (mgd); Piet v. Gerven (mgd); Anneke v.d. Zande- v. Vessem; overl. fam. Willems- v.d. Broek- v.d. Zande; de parochie.

MEDEDELINGEN

l Buitenhuis. Maandagochtend vervalt de wekelijkse eucharistieviering in het Buitenhuis.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de Essche geloofsgemeenschap gewenst? Laat het even weten aan Nelly Schevers, telefoonnummer 60 16 22.

St-Lambertus
Gemonde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering met gemengd koor. Voorganger is pastoor Joe. Intenties voor Iet v. Hoorn-


Pijnenburg; Sjef Schellekens; Jos en Paula den Otter-Kemps; Hans en Leny Kleijn-den Otter; Marij den Otter-den Otter; Wil v.d. Pasch (Nieuw-Zeeland).

DINSDAG Kerstavond, 19.00 gezinsviering met gemengd koor. Voorgangers is pastor C. van Beurden. Intenties voor Christon v.d. Sande (sterfdag); Hendrik v.d. Pol; Willie Schellekens.

WOENSDAG Eerste kerstdag, 10.00 eucharistieviering met medewerking van fanfare Sint-Lambertus. Voorganger is pastor C. van Beurden. Intenties voor overl. ouders Van Oirschot- v. Oorschot; Theo v. Oirschot; Frans v. Esch; Grard en Marie Geerts- v.d. Linden. Overl. leden KBO van afgelopen jaar; Iet v. Hoorn-Pijnenburg.

MEDEDELINGEN

l Openingstijden kerk. Op eerste kerstdag is de kerk na de eucharistieviering open tot 13.30 uur. Op tweede kerstdag is er géén viering in Gemonde; de kerk is dan open van 12.00 tot 14.00. Op Nieuwjaarsdag is er na de viering gelegenheid tot nieuwjaarwensen achter in de kerk.

Protestantse
Gemeente

ZONDAG 10.00 dienst geleid door ds. H. Tacken uit Rosmalen. Organist is Hans van der Haagen. Voor de kinderen is er korte Paks; zij komen eerst in de kerk en vieren daarna hun eigen dienst in De Schakel.

DINSDAG Kerstavond, 17.00 kinderkerstfeest voor klein en groot. 21.00 kerstnachtdienst geleid door ds. Ton van Brussel uit Son. Muzikale omlijsting: Trudy en Hans van der Haagen op respectievelijk cello en orgel.

WOENSDAG Eerste kerstdag, 10.00 feestelijke dienst met medewerking van de Cantorij die geleid wordt door predikant Corrie Terlouw. Organist is Ko Suurmond. Er is geen Paks voor de kinderen vanwege de kerstvakantie.

MEDEDELINGEN

| Bereikbaarheid. Mw. ds. C.A. Terlouw is bereikbaar via telefoonnummer (0411) 67 15 13 of 06-10 69 05 69.

| Website. Kijk voor uitgebreidere informatie en alle belangrijke gegevens ook in het kerkblad en op www.pg-boxtel.nl.


Christendom en islam komen samen in de bieb

In Babel Bibliotheek Boxtel aan de Burgakker wordt woensdag 22 januari een lezing gehouden waarin het christendom en de islam naast elkaar staan. Bezoekers worden door Herman Koetsveld en Enis Odaci meegenomen op een reis langs verhalen en ervaringen.

De inleiders behoren tot de twee verschillende religies. In de loop der jaren zijn zij vrienden geworden. Koetsveld en Odaci bezochten ieder diverse godsdienstige groepen uit de traditie van de ander. Na afloop schreven ze een boek over hun ervaringen: Spiegelreis.

De activiteit duurt van 20.00 tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte. Aanmelden is mogelijk via de website www.bibliotheekdenbosch.nl/activiteiten/agenda-en-tickets.