Afbeelding
Foto: Hans Verberk

KOPLOPER ELSHOUT TREKT AAN LANGSTE EIND IN 'DE BRAKEN'

HCB '92 biedt weerstand, maar verliest

Ondanks de spanning van de WK-finale van het vrouwenhandbal diezelfde middag, begonnen HCB '92 en koploper Elshout zondag gefocust aan hun wedstrijd. De thuisploeg moest in sporthal De Braken uiteindelijk het hoofd buigen: 13-19.

Na enkele minuten was de openingstreffer een feit voor de gastvrouwen. Gitte Vanhout scoorde vanuit de hoek. Het antwoord van Elshout kwam vanuit een break-out na balverlies in de Boxtelse aanval.

De vrouwen herpakten zich en liepen uit tot een stand van 5-2, na twee afstandsschoten door Annemarie Sens en een doelpunt van Manon Foolen die zich vrij speelde op de cirkel. Ook Linda Zwiers liep zich vrij op de cirkel waarna ze na een scherpe aanspeelbal kon scoren.

SCHERP EN HARD

HCB '92 leed meerdere malen balverlies waardoor Elshout zijn kans greep in de break-outs. Ook vanuit de hoek werd gescoord, waardoor de bezoekers opnieuw op voorsprong kwamen: 5-10. HCB-keepster Mary Swinkels stopte een aantal schoten en ook de rest van de Boxtelse speelsters lieten de moed niet zakken. Sens wist met een scherp en hard schot in de kruising de Elshoutse keepster nogmaals te verrassen. Ondanks deze inzet was de ruststand: 7-10.

In de tweede helft gingen beide ploegen opnieuw op zoek naar mogelijkheden. Elshout bood veel ruimte op de cirkel, maar de schotkansen werden niet altijd optimaal benut door HCB '92. Wederom door balverlies aan Boxtelse kant wisten de gasten te scoren, maar keepster Swinkels beperkte de schade door een aantal vrije kansen te stoppen.

VEEL LOPEN

Elshout verruimde zijn voorsprong naar 8-18 en pas toen wist de thuisploeg zich te herpakken. De Boxtelse vrouwen probeerden ruimte te creƫren door veel te lopen in de aanval. Vanhout zag haar kans in de hoek en scoorde. Door een goede sper op de cirkel, vonden Liza van Rooij, Sens en Zwiers in De Braken nog vijf keer van afstand het net.

q De Boxtelse handbalsters van de achterhoede van HCB '92 blokkeren de aanval van hun tegenstander Elshout in sporthal De Braken. De thuisploeg verloor de wedstrijd tegen de koploper. (Foto: Hans Verberk).