WEDSTRIJDJE MET BEWONERS EN GEMEENTE

Buurt Duinendaal opent
boulesbaan in processiepark

In het processiepark op Duinendaal wordt zaterdag 21 december de nieuwe jeu-de-boulesbaan geopend met een toernooitje. Daarnaast is er nog een wedstrijd tussen buurtbewoners en de gemeente. De kerstman treedt op als scheidsrechter en er wordt tevens voor een gezellige kerstsfeer gezorgd.

Het buurtcomité bestaat uit zeven bewoners van Duinendaal. Die hebben de afgelopen maanden nagedacht over de herinrichting van het processiepark. Twee maanden geleden hield de werkgroep een informatiebijeenkomst waarbij zo'n zestig andere mensen uit de omgeving suggesties aandroegen. Sjak Doms, een van de comitéleden: ,,Op 20 oktober zijn er veel goede ideeën ingebracht door onze buurtgenoten. Een jeu-de-boulesbaan kwam toen wel erg vaak voorbij. Er werd zelfs al gesproken over het oprichten van een jeu-de-boulesclubje."

De gemeente Boxtel was ook erg blij met al die ideeën en heeft onmiddellijk gereageerd door de baan direct aan te leggen. Het weer hielp mee en zo kan de baan komende zaterdag al officieel in gebruik worden genomen.

De baan wordt om 14.30 uur geopend met een wedstrijd tussen een team van buurtbewoners en een ploeg die wordt samengesteld door de gemeente Boxtel. Omwonenden zijn van 14.00 tot 16.00 uur welkom.

VERBLIJFSPLEK

Als het aan het bewonerscomité ligt, wordt er de komende tijd gestaag doorgewerkt aan de herinrichting van het park. Doms: ,,Zo'n mooi stukje groen in het centrum van Boxtel is het waard om verfraaid te worden, zodat het een plek wordt waar omwonenden graag verblijven."