De meiden van ODC van het team MO17-1 werden zaterdag voor het tweede jaar op rij winterkampioen. (Foto: Linda van de Wiel). Foto: Linda van de Wiel

TRICOLORES WINNEN COMPETITIE DOOR SV BLC TE VERSLAAN

Meidenploeg ODC is ongeslagen kampioen

LINDA VAN DE WIEL

Het werd nog even spannend, maar de meiden van MO17-1 van voetbalclub ODC in Boxtel wisten zaterdag ongeslagen het winterkampioen binnen te halen. De tricolores deden dit door tegenstander SV BLC uit 's-Hertogenbosch op het kunstgras van sportpark Wagenaars met 6-4 te verslaan. En daar waren de voetbalsters superblij mee…

De eerste minuten van de wedstrijd waren de speelsters van ODC erg gespannen. Zo gespannen dat het publiek haar meegebrachte spandoeken niet op durfde te hangen. Dit veranderde toen aanvalster Fay in de tiende minuut de score opende. Een minuut later vonden de rood-wit-blauwen opnieuw het doel door een prachtige goal van topscoorder Lieke van Hal. Toen aanvalster Lieke in de vijftiende minuut opnieuw trefzeker was, kwamen de spandoeken tevoorschijn. 'Yell, yell, yell. Onze trainsters winnen wel'. Hiermee werd gerefereerd aan de vier voetbalsters die training geven aan het dit seizoen opgerichte meidenteam MO9-4.

De score werd in de 25e minuut nog verder opgevoerd door Evi Schoenmakers. Zo zocht ODC met een comfortabele 4-0 voorsprong de kleedkamer op.

ROOK

De rust werd door de speelsters gebruikt om bij te tanken en een kop broodnodige thee naar binnen te gieten. De vele supporters zochten de kantine op om op te warmen. Ook de negenjarige Julia, topscoorder van MO9-4 zocht het clubhuis op. ,,Ik ben hier om mijn trainsters aan te moedigen. Zij komen ook vaak bij ons kijken en nu is ons hele team hier om hen aan te moedigen."

De tweede helft ging van start met rook in de clubkleuren van de tricolores. Maar hoewel de eerste helft voortvarend van start ging, was het nu SV BLC dat goed uit de startblokken kwam en de 4-1 binnenschoot.

Na een periode waarin de bal vooral rondgetikt werd, was het in de 63e minuut opnieuw Lieke van Hal die het doel feilloos wist te vinden.

VERDIEND!

Het kampioenschap leek binnen en ODC liet de teugels vieren. Dit resulteerde in twee snelle tegentreffers van de Bosschenaren: 5-3. Gelukkig kwam MO17-1 niet opnieuw in gevaar en bleek 5-3 de eindstand.

Met slechts vijf tegendoelpunten werden de tricolores voor het tweede jaar op rij ongeslagen kampioen. Coaches Ilco van der Mijden en William van Erp waren trots op 'hun' meiden: ,,Ze hebben het echt verdiend", aldus William. Dochter en aanvoerder Laura was het hiermee eens: ,,We waren vooral de eerste helft goed. Toen we met een ruime voorsprong de rust ingingen, dachten we er wat te gemakkelijk over. We maakten het daarom nog even spannend…"

p De Boxtelse meiden van ODC van het team MO17-1 werden zaterdag voor het tweede jaar op rij winterkampioen. Trots poseren ze met het spandoek dat hen aanmoedigden. (Foto: Linda van de Wiel).