Frans Snellaars, oud-docent van het Baanderherencollege, is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van stichting JooP, de muziekopleiding van de gezamenlijke hafa's.
Frans Snellaars, oud-docent van het Baanderherencollege, is benoemd tot onafhankelijk voorzitter van stichting JooP, de muziekopleiding van de gezamenlijke hafa's. Foto: Henk van Weert

Frans Snellaars voorzitter JooP muziekopleiding

Het opleidingsinstituut van de gezamenlijke muziekverenigingen in de gemeente Boxtel is sinds gistermiddag officieel een feit. De voorzitters van Boxtel's Harmonie, de Gildenbondsharmonie en de fanfares Concordia Liempde en Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel hebben ten overstaan van de notaris de statuten vastgesteld van stichting JooP. Het viertal vormt het stichtingsbestuur met Frans Snellaars (foto onder) als onafhankelijk preses.

Ruim een jaar werkten de vier muziekverenigingen aan de samensmelting van hun jeugdopleidingen. Door de vaststelling van de notariƫle akte gistermiddag, gaat stichting JooP (voluit: Jongeren Opleiding blaas- en slagwerkinstrumenten in verenigingsverband) met ingang van 1 januari van start. Vooralsnog gaat alles op de oude voet verder. Pas in het voorjaar gaan de beginnersgroepen samen, na de zomervakantie komen ook de opleidingsorkesten bij elkaar. Uitgangspunt is dat kinderen die een instrument willen leren bespelen zo snel mogelijk met elkaar een muziekgroepje vormen.

Onlangs zegde Lions Club Dommel & Aa toe om stichting JooP financieel te ondersteunen. De initiatiefnemers zijn ook in gesprek met diverse grote bedrijven in Boxtel om tot sponsorafspraken te komen. Dat ziet er veelbelovend uit, aldus het bestuur. Ook de gemeentesubsidie die de harmonieƫn en fanfares jaarlijks ontvangen, vloeit in de kas van JooP.


Expositie VVV

De negen leden van Fotoclub Botel exposeren tot en met zondag 12 januari in het pand van de VVV aan de Markt 36. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden. Eigen werk exposeren kan ook: neem daarvoor contact op via e-mail: info@vvvboxtel.nl of telefoonnummer 06-48 48 80 18.