Voedselbankactie in decembermaand

Boxtelaren die een blik soep of een pak pasta kunnen missen, kunnen terecht bij de Voedselbank. De instelling zamelt de hele maand december nog houdbare levensmiddelen in op vijf locaties in de gemeente Boxtel.

De actie voor gulle gevers ging vorige week zaterdag van start bij de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus in Boxtel en Coop in Liempde. Toen gaf het winkelend publiek in totaal zo'n tweehonderd kratten vol voedsel. De jaarlijkse actie heeft ondertussen grote bekendheid vergaard: er werd zo'n 25 procent meer gegeven dan vorig jaar. Zo'n 55 vrijwilligers staken de handen uit de mouwen, waaronder politici en leden van serviceclubs. Alle producten worden gebruikt om pakketten te vullen voor de feestdagen.

Wie Boxtelaren met een smalle beurs wil ondersteunen, kan dat nog de hele maand december doen. Het is op vijf locaties mogelijk om (houdbaar) eten langs te brengen. In Boxtel kan dat bij de SNS Winkel in de Rechterstraat, Schoenmakerij Bas in winkelcentrum Oosterhof en Bloemsierkunst Marimba aan de Van Beekstraat in de wijk Selissenwal. In Liempde kan dit gebracht worden naar drogist Bewust Beter aan het Raadhuisplein. Inwoners van Lennisheuvel die graag ook een gift willen doen, kunnen terecht bij eetcafé Meneer Klaver.