LIBRE-SPELERS 'T WAPEN BOEKEN ZEGES

Liempdse kaderbiljarters hebben moeite met tafel

Drie van de vier kaderbiljarters van 't Wapen van Liempde/Regiobank verloren van D'n Babbel-Das Keukens in Wintelre. Martien van den Tillaart was de enige die een overwinning behaalde.

Harm van de Laar en zijn tegenstander lieten in het begin de beurten snel oplopen, omdat beide spelers het biljartlaken moeilijk bespeelbaar vonden. Van de Laar scoorde nog wel een mooie serie van 59, maar zijn tegenstander was na vijftien beurten als eerste uit.

De wedstrijd van Ton Rovers verliep ongeveer hetzelfde. Ook hij speelde aan dezelfde tafel als Van de Laar en had evenveel moeite om aan te wennen aan het laken. Rovers heeft veel ervaring en kan zich eigenlijk altijd aanpassen aan het materiaal, maar noemde de tafel nu onvoorspelbaar. Na liefst achttien beurten was zijn tegenstander uit.

Henry van Dijk kreeg moeilijke aanvangsstoten voor zijn kiezen, maar speelde op karakter toch nog boven zijn algemeen gemiddelde. Dit was niet genoeg voor de winst. Zijn tegenstander was na elf beurten uit en Van Dijk stond toen op 145 caramboles.

Martien van den Tillaart had geen kind aan zijn tegenstander en liep gestaag uit. Hij beëindigde de partij in de elfde beurt en omdat zijn tegenstander ver achter bleef, verdiende het team één punt extra.

LIBRE

Het eerste libreteam behaalde een knappe thuisoverwinning tegen NGTR 1 uit 's-Hertogenbosch. Leo van Erp won zijn partij. Peter van Lierop en Leo van Hastenberg behaalden ieder negen punten.

't Wapen van Liempde libre 2 boekte een zege tegen 't Ivoor in Boxtel. Patrick Sterrenburg was na achttien beurten de overwinnaar. Cor van Beers won na negentien beurten. Edward Korsten behaalde negen punten voor de ploeg.

Uitslagen

D'n Babbel – Wapen van Liempde        6-3

Wapen van Liempde1 libre – NGTR 1        28-24

't Ivoor – Wapen van Liempde libre 2        25-29


LIBRETEAMS ZIJN AAN ELKAAR GEWAAGD

Biljarters kruisen keus in Boxtelse competitie

De elfde ronde van de teamcompetitie libre van de Boxtelse Biljart Bond (BBB) werd vorige week gespeeld. In drie dagen op vier locaties werden vier keer de keus gekruist. De Boxtelse biljarters bleken erg aan elkaar gewaagd: alle wedstrijden eindigden met kleine puntenverschillen.

Het eerste duel vond plaats op maandag 9 december plaats in café 't Geveltje tussen Amateur 2 en Het Groene Laken 1 met als uitslag 39-34. Het eerstgenoemde team begon zeer goed met twee zeges: Tim Driessen scoorde met groot gemak twaalf punten in vijftien beurten met een moyenne van 2,13, wat een verdubbeling is van zijn standaardgemiddelde. Ook Joop de Langen maakte twaalf punten tegen Hennie van Houtum, die slechts zes punten behaalde. Daarna werd een partij gespeeld met het maximum aantal beurten, gewonnen door Wilma van Schijndel van Het Groene Laken met negen punten. De volgende overwinning was weer voor Het Groene Laken: Mozes Schäfer won met twaalf punten van Danny Coset die er zeven scoorde.

MOOIE MOYENNES

Café De Postiljon was de dag erna het podium van de tweede wedstrijd van de week tussen 't Krijtje en Uit de Kom, met als einduitslag 40-39. Dit was een wedstrijd met twee gezichten, de eerste twee twaalfpunters waren voor 't Krijtje, terwijl de laatste zeges op de rekening van Uit de Kom kwamen. Uitblinker was Hennie Maurix van 't Krijtje die zijn twaalf punten in twintig beurten scoorde, veel hoger dan zijn normale gemiddelde. Henny van der Meijden speelde ook boven verwachting en behaalde tien punten. Frans Beysens van 't Krijtje scoorde twaalf punten en liet daarmee Jos Hendriks slechts vijf punten behalen. Hierna nam Uit de Kom het roer over: Steef Zink won met 12-8 van Ben Keurentjes en Arno Raaijmaakers won met 12-8 van Patrick Kempers.

Op dezelfde dag vond in Biljartcentrum Boxtel de derde wedstrijd plaats tussen de teams 't Ivoor en Amateur 2. Hier was de einduitslag 32-37. Amateur 2 ging overtuigend van start met driemaal winst op rij. Hein Vervoort van 't Ivoor werd echter de uitblinker en behaalde twaalf punten in negentien beurten. Voor Amateur 2 wonnen Hans de Bresser met tien punten, Harrie Appeldoorn met dezelfde score en Corné Franken met de maximale twaalf punten.

Donderdag werd de tafel van café De Kroeg bespeeld door Het Groene Laken 2 en Comsche Hoeve 2 met als uitslag 39-36. In de eerste partij scoorde Pascal Leijten van Comsche Hoeve twaalf punten tegen Toon van Houtum die zes punten haalde. Uitblinker van de avond werd Albert van de Sande van Het Groene Laken, die twaalf punten scoorde in vijftien beurten met een moyenne van 2,00, wat ruim 73% boven zijn normaal gemiddelde is. Lothar Griebe scoorde voor Comsche Hoeve tien punten tegen Willem Witte. In de laatste partij behaalde Adri Blummel van Het Groene Laken de maximale score tegen Erik Essens.


MINDERE WEEK VOOR BOXTELSE SPELERS

't Ivoor maakt geen vuist in diverse competities

Veel Boxtelse biljarters van 't Ivoor laten punten liggen in hun competities: zowel in beide competities libre en driebanden klein worden matige resultaten geboekt. Het eerste team in het driebanden groot is wel een team dat sterk speelt en wint.

In de librecompetitie verloor 't Ivoor 1 punten in Rosmalen tegen De Hazelaar. Twee spelers van het team hadden moeite met de tafels; slechts een van de drie biljarters won zijn partij. De Boxtelse biljarters verloren uiteindelijk met 34-37. Voor de tweede ploeg van 't Ivoor gold hetzelfde: ook zij verloren twee van de drie partijen van Het Wapen van Liempde. Einduitslag: 25-29.

Bij 't Ivoor 3 maakte Franklin Broekx zijn debuut tegen John Meulensteen van Kruiskamp 2. Hij won zijn partij met een mooi moyenne van 1.75. Piet Leenaerts trad aan tegen Eddy de Wit, waarbij de Boxtelse biljarter de volle tien punten behaalde. Als laatste speelde Cees Bouter tegen Louis Spiljard. Het derde team behaalde de maximale dertig punten, tegen 27 van De Kruiskamp.

't Ivoor 4 trad aan tegen Hambaken 2. De spelers kenden een goede wedstrijd en mochten 26 punten bijschrijven bij hun totaal. Hierdoor blijft de Boxtelse formatie ruim aan kop in zijn poule.

De Hazelaar 4 was een sterke tegenstander voor 't Ivoor 1 in de dagcompetitie libre. Door enkele goede partijen wonnen de Boxtelse biljarters hun wedstrijd met 37-34. Het tweede Boxtelse team kwam net te kort: het verloor van Sonnevanck 4 met 39-37. Ook 't Ivoor 3 verloor nipt: De Haarstek 2 was te sterk met 30-33. 't Ivoor 4 boekte wel een overwinning op Rio-Bar: 32-26. Het vijfde team speelde gelijk, met een eindscore van 31-31.

DRIEBANDEN

In de dagcompetitie driebanden klein speelde 't Ivoor 7 tegen De Hazelaar 5. De Boxtelaren verloren, maar de nederlaag was klein (24-26) en het moyenne prima. Het achtste team boekte een grotere nederlaag tegen Den Brouwer 2: 30-23. Voor 't Ivoor 9 gold hetzelfde, die met 30-25 van De Hopbel 4 verloor.

In de competitie driebanden groot boekten twee Boxtelse spelers wel een overwinning: Theo Verhagen en Louis van der Meijden wonnen met 26-28 in Nistelrode. Met een sterke pot biljart kwamen zij slechts twee caramboles te kort voor de maximale score van 30 punten. De eerstvolgende wedstrijd van deze ploeg is op maandag 6 januari tegen De Midget Gilde uit Gorinchem.