SCHEIDSRECHTER ONTNEEMT THUISPLOEG KANS OP EEN GELIJKSPEL

Zegereeks RKSV Boxtel eindigt op eigen grasmat

Er kwam zondag een einde aan de zegereeks van RKSV Boxtel, met als spelbreker Wilhelmina uit 's-Hertogenbosch. De Boxtelaren kwamen op eigen veld te laat op stoom. Hierdoor stond er 2-4 op het scorebord toen het laatste fluitsignaal klonk.

De Bosschenaren kwamen enkele minuten na de aftrap gelukkig op voorsprong. Na defensief geklungel aan Boxtelse zijde tekende Roberto Janssen simpel de 0-1 aan. De thuisploeg probeerde het wel, maar kwam er niet aan te pas tegen een veel gretiger en beter combinerend Wilhelmina. In de twintigste minuut viel ook nog de 0-2. Nadat de bezoekers een vrije trap namen vanaf de rechterkant, werd deze bij de tweede paal kinderlijk eenvoudig binnen gekopt.

De gastheren probeerden met man en macht het tij te keren, maar slaagden hier niet in. Nadat een Bossche aanvaller binnen het zestienmetergebied werd gevloerd, werd de penalty binnen geschoten door Djordi Meerveld: 0-3

Er was toch een lichtpuntje voor RKSV Boxtel voor rust in de persoon van Jari Klijmij. Met een droge knal vanuit een vrije trap joeg de bal in de linkerhoek.

MEER DRUK

Boxtel moest meer druk naar voren gaan zetten, maar het team kon geen vuist maken. De aansluitingstreffer wilde bovendien maar niet vallen. Na tachtig minuten ontstond er toch weer hoop bij de thuispoeg. Na een vrije trap van Jesse van Homelen belandde de afvallende bal voor de voeten van Daniel Foster. Die bedacht zich niet en schoot tegen het dak van het doel de 2-3 binnen.

Boxtel dacht weer aan een remise. Even leek er een strafschop te komen voor de Munselpleg. Valentijn Waals werd gevloerd door Pim Stoop. Hoewel het de overtreding binnen het zestienmetergebied leek, legde de scheidsrechter de bal erbuiten. Het slotoffensief bleek voor Wilhelmina. Nadat Meerveld tijdens een actie Van Homelen in het gezicht sloeg, kon de Wilhelmina-speler gewoon doorgaan en werd uiteindelijk eenvoudig de 2-4 gescoord. Op zondag 22 december speelt Boxtel een inhaalwedstrijd tegen Vorstenbossche Boys. Het uitduel start om 14:00 uur.

p De Boxtelse speler Lars van Hamond is in duel met zijn tegenstander van Wilhelmina uit 's-Hertogenbosch. (Hans Verberk).

Voetballers ODC gaan met gerust hart de winterstop in

ODC heeft de positieve lijn van de afgelopen weken kunnen doorzetten. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd er zondag in 's-Hertogenbosch met 1-3 gewonnen van hekkensluiter BVV. Door de vijfde zege op rij gaan de tricolores de winterstop in als de nummer twee van de ranglijst met 23 punten uit twaalf duels.

ODC had het meeste balbezit en probeerde voetballend tot kansen te komen. Dat leverde aanvankelijk niet veel op. BVV speelde vooral lange ballen naar voren die door de harde wind moeilijk te beoordelen waren voor de Boxtelse defensie. Na ruim een kwartier spelen raakte Lennart Sannen de paal na goed voorbereidend werk van Lex van den Biggelaar. De tricolores speelden beter en in de 25e minuut werd dat beloond met een prachtige treffer. Van 25 meter afstand schoot Tijn Boons de bal over BVV-keeper Dani Pennings keihard in de kruising: 0-1.

STRAFSCHOPPEN

Twee minuten later werd de voorsprong tenietgedaan. Boxtelaar Roel van Lokven kreeg de bal in het zestienmetergebied ongelukkig op zijn arm, waarna Johnny de Nies de toegekende strafschop benutte: 1-1. De bezoekers hadden het in die fase lastig met de felheid van de Bossche ploeg. Vlak voor rust ging de bal ook aan de andere kant op de stip toen Joep Timmermans opzichtig werd vastgehouden. Sjoerd van Lokven hield het hoofd koel en bracht de tricolores opnieuw aan de leiding.

Vlak na de pauze was het bijna 1-3: Boons raakte de lat. De Bosschenaren speelden in de tweede helft fel, waardoor de scheidsrechter vaak moest ingrijpen. Dat leidde tot irritaties bij de hekkensluiter. De bezoekers probeerden te blijven voetballen, maar dat lukte niet altijd. In de 70e minuut werd Van den Biggelaar de diepte ingestuurd. De scheidsrechter negeerde het vlagsignaal waarna de linkspoot het uitstekend afrondde: 1-3.

De achterstand op koploper CHC is door deze overwinning nog steeds drie punten. Ook gaat de Boxtelse ploeg aan de leiding in de strijd om de tweede periode. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 26 januari. ODC ontvangt dan in eigen huis TGG. Aftrap: 14.30 uur.