LSV BEGINT WINTERSTOP IN MINEUR

Voetballers Lennisheuvel laten kansen voorbijgaan

LSV wist zondag geen vuist te maken tegen Knegselse Boys: ondanks dat de voetballers uit Lennisheuvel meerdere kansen kregen, wonnen de gastheren. De eindstand van deze uitwedstrijd was 1-0.

Voor het eerst in weken begon LSV goed aan een wedstrijd. De voetballers uit Lennisheuvel wisten dit niveau enige tijd vast te houden. De verdediging stond solide opgesteld en Knegselse Boys kwam er maar moeizaam doorheen. In de achtste minuut konden de bezoekers al op een 0-1 voorsprong komen toen Job Kruijssen oog in oog stond met de keeper. Hij wist deze kans echter niet te verzilveren, omdat de Knegselse doelman in de weg lag. In de 28e minuut kregen de gastheren de enige kans in de eerste helft, maar het schot belandde simpel in de handen van keeper Kruijssen.

KEEPER

Na rust bleef LSV sterker dan Knegselse Boys, maar de ploeg uit Lennisheuvel wist de vele kansen niet om te zetten in treffers. Spits Bart Dammers kreeg nog een grote mogelijkheid, maar opnieuw verhinderde de keeper van de thuisploeg een doelpunt. Hoe hard de gasten ook werkten, de bal wilde niet in het net.

VOETBALWET

Een aloude voetbalwet luidt: 'als je de kansen zelf niet afmaakt, doet de tegenstander het wel' en deze voorspelling kwam uit. Knegselse Boys startte een tegenaanval en legde de bal terug vanaf de achterlijn. De inkomende speler wilde schieten, maar raakte de bal compleet verkeerd en gaf de leren knikker onbewust af aan een vrijstaande medespeler, die de bal binnenschoot voor open doel. In de laatste paar minuten kreeg LSV kans op de 1-1, maar de doelman wist een goal te voorkomen.

Zondag 26 januari speelt LSV haar eerste wedstrijd na de winterstop. Op eigen veld treft de ploeg Sterksel. De aftrap is om 14.30 uur.

BLAUW-WITTEN SPELEN RKKSV VAN DE MAT

Verdiende en belangrijke zege voor Essche Boys

Een belangrijke en dik verdiende overwinning boekte Essche Boys zondag op de concurrent RKKSV uit Kruisstraat. De blauw-witten wonnen het enerverende duel met 2-0, maar de score had veel hoger kunnen uitpakken...

Vanaf het begin van de wedstrijd werd het voor de bezoekers duidelijk dat er in Esch niet veel te halen viel. De thuisploeg startte veel scherper en feller aan deze belangrijke partij. Essche Boys kon bij winst afstand nemen van de onderste regionen.

De thuisploeg had door de voortvarende start een flink overwicht en creëerde de nodige kansen. Eerst miste Luuk Wolfs nog, maar in de twintigste minuut was het wel raak; Wolfs maakte een knappe actie aan de rechterkant en ging alleen op de doelman van RKKSV af. Hij wipte de bal fraai over de keeper: 1-0.

OP ZOEK

Na de openingstreffer ging Essche Boys op zoek naar het tweede doelpunt. De gastheren kregen hier meer dan voldoende kansen voor; Rudi van Gemert, Lars van Wanrooij en Wolfs hadden echter hun vizieren meerdere malen niet op scherp staan. De bezoekers kwamen er totaal niet aan te pas en creëerden voor rust geen enkele kans. Het enige wat Essche Boys te verwijten viel, was dat het slechts één doelpunt maakte voor de rust: dit konden er zomaar zes zijn.

ATTENTE REACTIE

De tegenstander werd ook in het tweede bedrijf onder druk gezet. Tien minuten na de theepauze ontstonden weer prima mogelijkheden voor de blauw-witten om te scoren, maar dat lukte niet: Van Wanrooij, Julio van Ginkel en Wolfs misten grote kansen. Hierdoor bleef de wedstrijd spannend en werd RKKSV voor het eerst dreigend in de zestigste minuut; een hoekschop draaide gevaarlijk in, werd op doel gekopt maar keeper Bart Spooren reageerde attent en weerhield de bezoekers van scoren.

ONBERISPELIJK

Enkele momenten na de grote kans voor de ploeg uit de Kruisstraat, viel de verlossende tweede treffer van Essche Boys: Van Wanrooij zette na een goede actie op de achterlijn voor op de vrijstaande Wolfs en die schoot met links onberispelijk binnen: 2-0. Dankzij de Esschenaren zelf bleef het daarbij: diverse kansen werden niet omgezet in goals. De bezoekers noteerden nog een wapenfeit: een bal belandde op de bovenkant van de lat.

Essche Boys hervat de competitie zondag 26 januari met een uitwedstrijd tegen WEC in Wijbosch. Het team vervolgt zijn missie zich te handhaven in de vierde klasse. Het duel start om 14.30 uur.

Uitslagen zondag 15 december

Essche Boys 1 - RKKSV 1        2-0

Real Lunet 4 - Essche Boys 5        1-6

q Essche Boys kreeg diverse kansen tegen RKKSV uit de Kruisstraat. Eén daarvan was voor speler Rudi van Gemert, die hier probeerde te scoren met de punt van zijn schoen. Hij kwam niet tot een treffer, maar zijn ploeg won wel. (Foto: Hans Verberk).