VOETBALCLUB BIVAKKEERT OP ZEVENDE PLEK DERDE KLASSE

Middenmoter DVG sluit 2019 winnend af

DVG heeft het jaar in eigen huis afgesloten met een overwinning op Trinitas uit Oisterwijk; de eindstand was 2-0. Vanwege de hevige regenval werd er in de laatste minuten uitgeweken naar het kunstgrasveld. Door dit resultaat staan de Liempdse voetballers in de middenmoot en na de promotie van vorig jaar is dit een prima uitgangspunt voor het vervolg van de competitie.

Trinitas werd vanaf het begin goed onder druk gezet. Met een vroege treffer was de toon gezet: Teun Welvaarts liep over de linkerkant goed door en op de punt van het zestienmetergebied sneed hij naar binnen om met rechts de 1-0 binnen te schieten.

LANGE BALLEN

De bezoekers probeerden veelal met lange ballen tot scoren te komen, maar daar had de thuisploeg zich op ingesteld. Toch was de Liempdse defensie even niet alert bij een snel genomen vrije trap kort bij het eigen doel. Keeper Andrei Tomus bewees echter zijn kwaliteiten en behoedde de Liempdenaren meerdere malen voor de gelijkmaker. Trinitas beet fel van zich af en bij een paar stevige overtredingen moest de scheidsrechter kaarten trekken.

SPORADISCH

Na rust kregen de gastheren opnieuw een kans: Welvaarts kwam net te kort om een voorzet van Tommy van Schijndel bij de tweede paal binnen te tikken. DVG kreeg het moeilijk en kon slechts sporadisch aanvallen. Met de solide verdediger Martijn Caarls werden de meeste aanvallen gepareerd en in geval van nood was Tomus alert genoeg om de nul te houden.

Toch scoorden de Liempdenaren nog: er kwam een snelle aanval, wederom over de linkerkant, door Bas van Houtum. Zijn afgelegde bal bereikte Van Schijndel die diagonaal inschoot. Zijn eerste doelpunt in deze competitie werd met gejuich ontvangen.

DVG staat met zeventien punten uit twaalf gespeelde wedstrijden op de zevende plaats in het klassement.