Extra lichtmast op de Markt voor meer veiligheid

De Markt in Boxtel is een stukje veiliger geworden, althans, dat is de bedoeling. Vorige week is er op verzoek van de politie een extra lichtmast geplaatst bij het beeld van Stop Voets.

De spot is volgens de politie nodig om 's avonds beter zicht te krijgen op de Markt. De maatregel is een gevolg van de vechtpartijen die vorig jaar onder het uitgaanspubliek plaatsvonden.

Naast het plaatsen van de nieuwe lamp, vonden er ook werkzaamheden plaats aan de overige openbare verlichting op de Markt. De spots op het plein en de Rozemarijnstraat kunnen voortaan op afstand bediend worden, zodat ze ook kunnen bijdragen aan extra licht. Hoewel de nieuwe Markt nog geen jaar oud is, stelt de gemeente Boxtel het verlichtingsplan bij als dat nodig is, aldus een woordvoerder.


Early Summer Wijkfestival in Munsel/Selissen

Stichting Wijkorgaan Munsel/Selissen (SWMS) houdt zondag 14 juni het Early Summer Wijkfestival op het terrein van De Kleine Aarde aan het Klaverblad. Het is een evenement voor én door bewoners van de buurt en de deelwijken Heult, In Goede Aarde en Zonnegolven.

De organisatie heeft gekozen voor het thema 'samen op zoek naar verbinding.' Het wijkorgaan hoopt hiermee zoveel mogelijk bewoners te verwelkomen tijdens het festival. De organisatoren hebben gezorgd voor een divers programma.

Er is onder meer live muziek van lokale artiesten. Daarnaast wordt een belevingsplein ingericht, waar onder andere een voorlichtingsteam van Veilig Verkeer Nederland aanwezig is. Jongeren kunnen meedoen aan spellen en er is een quiz. Ook worden ondernemers uit de wijk uitgenodigd om zich te laten zien tijdens het Early Summer Wijkfestival

Het gratis toegankelijke festijn is op 14 juni toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur.