Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Balans over de oksel: 'Het blijft verdacht stil'

Hoewel de Gebiedsvisie Tongeren in juli vorig jaar door een ruime meerderheid van de Boxtelse gemeenteraad werd goedgekeurd, blijft het nu volgens oppositiepartij Balans 'verdacht stil'. De locatie tussen de spoorlijnen en de Mezenlaan mag gebruik worden voor tijdelijke huisvesting van 'spoedzoekers' en de aanleg van bijvoorbeeld zonnevelden. Balans wil van het college weten hoe de vlag er momenteel bij hangt.

De uitwerking van de plannen moest volgens het raadsvoorstel tot stand komen in overleg met omwonenden en belanghebbende partijen, zoals sportcomplex De Braken. Maar Balans heeft tot op heden niets meer vernomen over de voortgang van de dossiers.

De fractie ziet daarnaast dat verschillende doelgroepen behoefte hebben aan tijdelijke woonruimte, zoals arbeidsmigranten. ,,Omdat er voor hen geen alternatieven zijn, komt er ook geen oplossing voor de overlast die sommige wijken ervaren", schrijft raadslid Wim van der Zanden van Balans in de vragen aan B en W.

Het baart Balans zorgen dat er geen voortgang zit in de dossiers huisvesting en arbeidsmigranten, terwijl enige haast volgens hem wel is geboden: ,,Er is niets zo vervelend als onduidelijkheid."

p Wonen in de oksel is in de toekomst een mogelijkheid, maar dan wel tijdelijk. Dat liet wethouder Peter van de Wiel vorig jaar zomer weten. (Foto: Albert Stolwijk, 2019).