Net als eerder al verderop in noordelijke richting gebeurde wordt de Molenwijkseweg omgebouwd tot fietsstraat. Na de zomervakantie hoopt de gemeente Boxtel met de werkzaamheden op het wegvak tussen de Parkweg en het Ronduutje te beginnen.
Net als eerder al verderop in noordelijke richting gebeurde wordt de Molenwijkseweg omgebouwd tot fietsstraat. Na de zomervakantie hoopt de gemeente Boxtel met de werkzaamheden op het wegvak tussen de Parkweg en het Ronduutje te beginnen. Foto: Albert Stolwijk

NOG GEEN RECONSTRUCTIE VAN DE VOLLEDIGE RIJBAAN

Aanpak Molenwijkseweg fasegewijs

HENK VAN WEERT

Als na de zomervakantie de Molenwijkseweg op de schop gaat, blijft de kruising ter hoogte van de Parkweg ongemoeid. Bovendien blijft het wegvak tussen de Parkweg en de Halderheiweg ongemoeid; er is onvoldoende geld beschikbaar.

Momenteel wordt volop gewerkt om een nieuw parkeerterrein aan te leggen bij het sportcomplex van hockeyclub MEP. De ontsluiting daarvan is voorzien via een nieuwe toerit op de Molenwijkseweg, naast de afslag naar de Eikenlaan. Om het parkeerterrein straks goed en veilig te kunnen bereiken, is herinrichting van de kruising met de Parkweg wenselijk. Daarvoor beschikt de gemeente Boxtel echter niet over alle noodzakelijke grond.

Het college van B en W weet op dit moment nog niet óf en zo ja hóe de extra ruimte voor een vernieuwde kruising gerealiseerd kan worden. Dat blijkt uit het definitief ontwerp voor het herinrichtingsplan van de Molenwijkseweg dat het dagelijks bestuur van de gemeente onlangs vaststelde.

NIET GENOEG GELD

Sowieso blijft het deel van de weg tussen de Parkweg en de Halderheiweg buiten beschouwing bij de herinrichting. Simpelweg omdat er momenteel geen geld voor is. Om voor het wegvak ter hoogte van de hockeyvelden en Moorwijk straks extra financiële middelen beschikbaar te hebben, wordt onder meer een extra voetgangersbrugje naar wandelpark Molenwijk geschrapt. Blijkt na afronding van alle werkzaamheden toch geld over zijn, dan worden de nu weggestreepte voorzieningen alsnog gerealiseerd, meldt een woordvoerster.

In het oorspronkelijke herinrichtingsplan voor de Molenwijkseweg was het ook de bedoeling om zestien bomen langs de sloot van het wandelpark te rooien. Dat voornemen is eveneens gewijzigd. Nu gaan alleen de exemplaren die ziek zijn of voor onveilige situaties zorgen tegen de vlakte.

Eind november besprak de gemeente haar herinrichtingsplan met de buurtbewoners. De mensen die daarbij aanwezig waren, toonden zich overwegend positief, zo is te lezen in het collegebesluit. De bezoekers van de informatiebijeenkomst zijn inmiddels door de gemeente op de hoogte gesteld van het definitieve plan om de Molenwijkseweg tussen de Parkweg en het Ronduutje om te bouwen tot een zogeheten fietsstraat. De rijwielstroken langs de rijbaan worden breder, automobilisten mogen er straks maximaal 30 kilometer per uur rijden.

AANBESTEDING

Nu het herinrichtingsplan is vastgesteld, volgt de aanbesteding van de werkzaamheden. Het college verwacht dat de werkzaamheden in de tweede helft van dit jaar worden uitgevoerd. Twee jaar geleden werd een ander stuk van de Molenwijkseweg heringericht tot fietsstraat. Dat was het gedeelte tussen de Halderheiweg en de grens met Esch.

p De Molenwijkseweg omgebouwd tot fietsstraat. Na de zomervakantie hoopt de gemeente Boxtel met de werkzaamheden op het wegvak tussen de Parkweg en het Ronduutje te beginnen. (Foto's: Albert Stolwijk).


Doelstellingen voor nieuwbouw Boxtel lijken onhaalbaar

De Boxtelse gemeenteraad stelde zichzelf vier jaar geleden ten doel om in tien jaar tijd 1.315 nieuwe huizen te bouwen. Sinds die tijd zijn er echter slechts 144 gerealiseerd.

Ondanks dat de komende jaren uitbreidingsplan Heem van Selis aan snee komt, waar ruim 450 woningen moeten verrijzen, kan het haast niet anders dan dat de opgaaf waar wethouder Peter van de Wiel voor staat, onhaalbaar is. Redacteur Jan Hermens dook in de lokale woningbouwcijfers. Lees hierover op pagina 6.

Medewerkers van het Boxtelse aannemingsbedrijf Van Pinxteren zijn momenteel druk bezig met de aanleg van een nieuw parkeerterrein voor hockeyclub MEP. Voor het einde van de winterstop (begin maart) moet het karwei zijn afgerond. (Foto's: Albert Stolwijk).