BOXTELS BELEID LOOPT OP TWEE SPOREN

Dennenoord: permanent wonen nog altijd illegaal

JULES HAMELEERS

De Tweede Kamerfracties van de coalitiepartijen VVD en D66 hebben minister Stientje van Veldhoven (D66, Wonen) gevraagd om permanente huisvesting op recreatieparken toe te staan. Op veel parken wordt doorlopende bewoning gedoogd, handhaving blijft achterwege. Ook op het Boxtelse chaletpark Dennenoord wonen veel mensen het hele jaar door. De gemeente blijft van mening dat dit illegaal is.

Doordat permanent wonen op een recreatiepark in Den Haag op de politieke agenda is geplaatst, is ook in Boxtel de discussie weer opgelaaid. Dennenoord is immers zo'n locatie waar mensen het hele jaar door gebruikmaken van een recreatiewoning. Nol Roos uit 's-Hertogenbosch, die het chaletpark vorig jaar overnam van Piet en Jeanne van Erp, is 'in principe' voorstander van de door de VVD en D66 voorgestelde beleidswijziging.

STENEN BUNGALOWS

De gemeente Boxtel voert een tweesporenbeleid. Een voorbeeld: Peter van Steenderen heeft enkele jaren geleden grond gekocht op recreatiepark Dennenoord. De gemeente verleende een bouwvergunning voor het optrekken van stenen bungalows: plaatselijk aannemingsbedrijf Henk Troeijen bouwde destijds meerdere levensloopbestendige huisjes. Ook staat de Boxtelaar ingeschreven op Dennendreef 5, het adres van het park. Maar permanent wonen in het recreatiepark? Paradoxaal genoeg blijft dat illegaal en wordt het ook niet officieel gedoogd, stelt de gemeente.

Pagina 9: 'Boxtel wijzigt bestemmingsplan niet'.