GEPIDAE GAAT OVER DE KNIE BIJ BOXTELSE VOLLEYBALSTERS

Blox veel te sterk voor Tilburgse studenten

De wedstrijd van VC Blox tegen studentenclub Gepidae leek op papier een spannend duel te worden. De Tilburgse volleybalsters hadden hun laatste wedstrijd, net als de Boxtelaren, gewonnen met 4-0. Toch wonnen de Boxtelse speelsters iedere set.

Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht gedurende de eerste set. Blox had het verdedigend puik voor elkaar. De mid-aanval van Gepidae, een sterk Tilburgs wapen, werd regelmatig gestopt door Carmen Steenbakkers en Rachel Spoor. Ook achterin werd hard gewerkt. Die passes kwamen precies aan bij spelverdeelster Janne Ariëns. Zij zette de Boxtelse aanvallers flink aan het werk.

Dit resulteerde in geplaatste aanvallen vanaf buiten door Hanna van Esch, beheerst rechtdoor, en gevarieerde ballen door Daphne van Meurs. Kwamen de ballen richting Sanya Penninx, dan zorgde zij voor een afwerking met gegarandeerde scores. Het bleef spannend doordat ook Gepidae goed verdedigde en tot prima aanvallen kwam. De setwinst was echter voor Blox: 25-23.

ONMOGELIJKE ACTIES

Heidi van Pinxteren startte in de tweede set beresterk via een mooi geplaatste service. Haar volgende contact was een alles en iedereen verbijsterende bal achterin het veld. De studenten namen daarna kort de leiding, toch kwamen de Boxtelse vrouwen gestaag terug. Van Meurs stond nu in het midden en speelde met Steenbakkers een superpartij tegen de mid-speelsters uit Tilburg. Van Meurs sloeg bovendien snoeiharde laagvliegende services waar de tegenstander geen antwoord op kon vinden. De set werd gewonnen met 25-19.

Iedere speelster van Blox speelde deze wedstrijd geconcentreerd en fanatiek. Dit uitte zich bijvoorbeeld in onmogelijke verdedigende acties door Elke van Rooij die hiermee de teamspirit nog verder opstuwde. Vanuit haar eigen service wist ze een direct geretourneerde bal helemaal bij de linkerpaal van het net van de grond te halen. Ook de gasten lieten in deze set merken van goeden huize te komen. Hun spelverdeelster legde de ballen ook goed neer bij haar aanvallers waardoor de derde set er weer eentje was om van te smullen. Uiteindelijk zette Blox de set om in winst, eveneens 25-23.

Blox kon in het laatste bedrijf vrijuit spelen: de gasten waren moegestreden. Van Pinxteren verdeelde het spel als vanouds waardoor Ariëns vanaf de dia-positie regelmatig smashes af kon leveren. Daarnaast konden Van Esch, Penninx en later Van Rooij zich prima uitleven op de buiten-positie. Ook de laatste set werd met 25-15 binnengehaald.