De Nijmeegse studentenploeg Obelix had het toverdrankje dat de gelijknamige Galliër als kind teveel binnen had gekregen wel kunnen gebruiken tegen Ducks/Oysters. (Foto: Hans Verberk).
De Nijmeegse studentenploeg Obelix had het toverdrankje dat de gelijknamige Galliër als kind teveel binnen had gekregen wel kunnen gebruiken tegen Ducks/Oysters. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE RUGBYERS DOEN GOEDE ZAKEN OP RANGLIJST EN LOPEN IN OP KOPLOPER

Obelix mist toverdrank bij Ducks/Oysters

De rugbyers van Ducks/Oysters wisten in de thuiswedstrijd tegen Obelix knap de nul te houden. Na een voortvarende start in het Boxtelse sportpark Den Wielakker vond Rein Godding al na tien minuten een gaatje om de score te openen. Hij was samen met Niels van den Honert een welkome kwaliteitsinjectie omdat een vijftal kernspelers ontbraken. Door deze winst deed het combinatieteam van Boxtelse en Oisterwijkse spelers goede zaken voor de positie op de ranglijst.

Na de openingsscore benutte Wouter Puts een van zijn conversies waarmee de rugbymannen een 7-0 voorsprong namen. De thuisploeg had de wind letterlijk mee. Obelix werd op de eigen helft vastgezet. Na een half uur scoorde Van den Honert, door goed voorwaarts werk, onder de palen en zette daarmee de stand op 14-0. Vlak voor rust zorgde een goede bal van Tobias Graft er nog voor dat de goed meegelopen Thom de Bresser tot scoren kwam: 21-0.

EVENWICHT

Na de rust leek de wedstrijd meer in evenwicht. Dit voorkwam echter niet dat Tobias Graft via een uitbraak scoorde voor Ducks/Oysters: 28-0. Hiermee was behalve de winst, ook het bonuspunt binnen. Toen aanvoerder Lucas Pol de stand naar 35-0 bracht, was het duidelijk dat er voor het studententeam uit Nijmegen deze dag niets viel te halen in Boxtel.

Waar de rugbyformatie in vorige duels nog wel eens de fout maakte door te omslachtig te spelen, werd nu een van de beste wedstrijden van het seizoen op de mat gelegd. Dat kwam vooral doordat het basisspel goed werd uitgevoerd en er daardoor meer structuur in het spel zat. Vlak voor tijd zette Jelle Dreuning na een flitsende counter de eindstand op 40-0.

Door dit resultaat staat Ducks/Oysters slechts twee punten achter op koploper Maastricht. Zondag 9 februari speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen de nummer drie, Bokkenrijders in Roermond. Het eerstvolgende thuisduel is op zondag 16 februari om 14.00 uur tegen angstgegner Octopus uit Uden.

Uitslag zondag 2 februari

Sen.: Ducks/Oysters - Obelix Nijmegen        40-0

Programma zaterdag 8 februari

TBM: The Dukes Den Bosch (toernooi)         10.00
Cubs: 't Gooi Naarden - Ducks/Oysters        11.00
Jun.: Haagsche RC - Ducks/Oysters        13.00
Colts: Gouda - Ducks/Oysters        13.45

Programma zondag 9 februari

Sen.: Bokkenrijders - Ducks/Oysters        15.00

De Nijmeegse studentenploeg Obelix had het toverdrankje dat de gelijknamige Galliër als kind teveel binnen had gekregen wel kunnen gebruiken tegen Ducks/Oysters. (Foto: Hans Verberk).